Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Så går det...

Publicerad 2011-06-30 22:36:06 i Trädgård,

Ha! Hittade inte en enda mördarsnigel när jag var på krigsstigen i morse. Nu har de snart ingenstans att ta vägen eftersom jag rensar bort alla "myshögar" de gillar...

Det kan de gott ha, de typerna!

Nä, kryp ni in till grannens trädgård istället, det gör mig inget alls. Absolut inget alls!

Surprise!

Publicerad 2011-06-29 22:57:14 i Trädgård,

Ooops, vad hittade jag på den dagliga trädgårdsrundan ikväll? Kolla in den söta doftpionen! Jag trodde inte det skulle komma några blommor på den pyttiga plantan jag hittade i ett hörn och tryckte ner i en rabatt. Men blommor blev det minsann. Sådana överraskningar gillar vi :)

Pappersåtervinning

Publicerad 2011-06-29 22:35:51 i Trädgård,

Måndag kväll, tisdag kväll och onsdag kväll har ägnats åt ogräsrensning, grävande och fix vid vår kulle bakom garaget. Kullen där jag vill ha ängsblommor och sambon delar av sin tipspromenad...

Jag har hunnit en bra bit, men det är inte omöjligt att även torsdag kväll går åt innan det är klart. Och då är jag bara klar med "gången" runt kullen... Suck, ting tar tid!

Nåväl! Allt ogräs (där var asmycket) är rensat. Nu är gamla dagstidningar, markväv, täckbark och kantsten utlagt runt kullen. Jag valde täckbark som underlag, eftersom det förhoppningsvis tar död på den stora mängden kirskål och åkervinda (vackert men jobbigt ogräs). Ett tjockt lager täckbark blir det. Här chansar vi inte!

Hålet i planket då? Ja, stängslet i förgrunden är vårt och det är inte så sexigt, men underhållsfritt. Det varken underhållsfria eller underhållna planket/vindskyddet tillhör grannen. Inte snyggt, men det är som det är. Förhoppningsvis kommer alla ängsblommor att täcka för. Eller kanske en av sambons tipsrundeskyltar...Nu börjar det

Publicerad 2011-06-28 07:56:35 i Allt och inget,

Läser i tidningen: "Nu börjar sommaren, högtrycket är på väg!". Kul för er som gillar värmen. För oss som inte gillar värmen är det inte lika kul. För blä vad varmt det är! Klockan är kvart över sju på morgonen och det är 24,5 grader i skuggan. Me like - not! :(

Pillerknapring

Publicerad 2011-06-26 20:34:32 i Allt och inget,

Underbart väder idag med strålande sol! Perfekt läge för trädgårdsarbete kan man tycka, men sängläge var nästan allt jag lyckades med idag :( Hört talas om mensvärk?!?! Har knaprat Diklofenak hela dagen, men inte f-n har det hjälpt!

Sängläge och bokläsning är vad jag ägnat dagen åt. Det fina vädret fick jag se genom sovrumsfönstret.
Boken som jag påbörjade i morse har jag redan läst ut, "Jag älskar dig inte" av Christina Stielli. Mitt betyg: Är lite splittrad så det blir ett mellanting mellan SD (så där) och ERSV (en riktig sidvändare).

Sambon var gullig och bjöd på fläskpannkaka idag. En favorit här på Solsidan! Skulle kunna äta det flera gånger i veckan...

Pionvallmo?

Publicerad 2011-06-25 19:43:19 i Trädgård,

Den som spar han har – världens vackraste vallmo kvar!

Är just nu väldigt glad att jag var extra vaksam när jag röjde bland ogräset vid "avfallshögen" för några veckor sedan. Mitt bland allt ogräs hittade jag nämligen några plantor som såg lovande ut. Jag hade ingen aning om vad det var för något, men att det inte var ogräs, det kunde jag se.

Och nu, några veckor senare, blommar de med stora, flikiga/fransiga ljus- och mörklila blommor. Tror det är vallmo av något slag. Kanske pionvallmo? Spelar iofs inte så stor roll vad det är, men visst kan vi vara överens om att de är otroligt vackra

På friarstråt i snigelfart

Publicerad 2011-06-20 18:01:16 i Allt och inget,

Att vi har mördarsniglar vet du sedan tidigare. Men vi har också "sniglar med hus". Eller ja, nu är det ju snäckor fick jag veta när jag googlade... Troligen en Vinbergssnäcka. De blir normalt max 4 cm höga här i Sverige. Vår snäcka är högre, jag lovar! 

Just snäckan på bilden har vi sett flera gånger i samma rabatt. Den är som sagt sjukt stor, men gör troligen ingen skada så den får vara kvar. Fast så säger jag ju bara för jag skulle inte våga döda den...

Hur som helst. På entrétrappan har vi en låssesnäcka i gjutjärn. Stendöd! Men det verkar inte bekymra den levande snäckan, som för dagen vidgar sina vyer och tar sig utanför sin rabattdomän. Idag har vinbergssnäckan försökt fria till "den stendöda" hela dagen. Jag tog kort på dem i morse och när jag kom hem i eftermiddags var den fortfarande ute på friarstråt. Den hade flyttat sig litegrann, men inte mycket. Man kan ju undra hur lång tid det tar innan den känner att det inte är något läge lixom?

Tösabiten!

Publicerad 2011-06-19 17:39:04 i Allt och inget,

Sötaste Olivia var på besök idag. Vi har ju inte den mest barnvänliga trädgården, knappt ens något gräs att springa barfota i. Men att vattna med vattenkannan och åka en tur i skottkärran gillade hon. Och "utflykten" till lekplatsen här i närheten var än bättre... Gunga och rutschkana, vad mer kan en 15-månaders tösabit önska?


Limpmacka med smör är mums!

Gossen i det gröna

Publicerad 2011-06-18 21:26:40 i Trädgård,

Honom hade jag aldrig hört talas om. Inte förrän idag, när grannen Ulla som bott här i trettio år, frågade om jag ville ha honom. Och visst ville jag det för gratis är ju aldrig fel.

Gossen i fråga
är en ettårig höstadonis (hade jag aldrig heller hört talas om) som frösår sig lätt, men ettåringarna är ju lätta att hålla efter. Bladen ser ut som dill ungefär. Jättesöta gossar! Grannen sa att blommorna blir blålila, men på nätet står det att de bara finns i rött. Vi får väl se vad det blir. Har planterat dem i en rabatt nu, och just nu ser de lite ledsna ut, men de tar sig förhoppningsvis. 

Ledsna blommor vill jag inte visa här så istället får du en bild på sambons chiliplanta som trivs som fisken i vattnet i vår lilla örtagård.

Jubileum

Publicerad 2011-06-15 18:21:09 i Allt och inget,

Idag kom sambon på att vår treårsdag var - igår. Tur att han har full (nästan) koll för jag hade helt glömt bort det. Som jag sagt tidigare kommer jag ju knappt ihåg när jag själv fyller år.

Så mycket firande blir det inte, men jag frågade iaf sambon om han köpt nåt fiiint till mig. Tre år är ju ändå tre år liksom.

"Ja, jag köpte ju extra mjukt toalettpapper sist jag handlade. Det är kärlek det!", var svaret jag fick.  


Ja, man ska vara glad för det lilla sägs det...

♥♥♥

Helgarbete

Publicerad 2011-06-14 21:39:53 i Trädgård,

Lördag: Trädgårdsarbete 11:30-21:00
Söndag: Trädgårdsarbete 13:00-20:30
För mig är ovanstående schema vanligt förekommande under den här årstiden. Trädgårdsarbete is da shit lixom! Men denna helg var inte som alla andra helger för nu var vi två som arbetade. Sambon och jag körde värsta racet! Vi hann med att fixa nästan hela gamla trädgårdslandet, en yta om ca 50 kvm. Betongplattor att gå på är nu utlagda. Mellan plattorna kommer grå- och backtimjan planteras. Så här såg det ut i februari. 

Den röda stegen, och solcellslampan bredvid, är sambons installation
. I rabatten runt stegen har vi planterat lavendel, lammöron, perenna luktärter och mörklila jätteverbena. Den gula "snoppslangen" till höger i bilden är däremot ingen installation, om nu någon trodde det... 

När vi var i Turkiet förälskade han sig i Bougainvillea, och en sådan kan ni se vid garaget till höger. Han brukar inte ha så lätt för att bli högfärdig, men nu är han i riskzonen. Han vill nämligen kallas Botaniker! 
En botaniker i arbete...
På bilden längst ner en av våra urtjusiga doftpioner. Stora som LP-skivor. Minns ni dom?  
Semester

Publicerad 2011-06-12 21:55:39 i Allt och inget,

"Sällskapet Bengtsson till incheckningen, sällskapet Bengtsson vänligen kom till incheckningen...". Det meddelandet mötte oss på Sturups långtidsparkering för drygt en vecka sedan. Sällskapet Bengtsson - det var vi det och anledningen till utropet var helt enkelt att vi var sena till incheckningen av avgången som skulle ta oss till Side i Turkiet. 

Jag tycker om att ha koll på läget och vara ute i god tid, men när det är resedags så händer det något med mig. Jag kommer ofta i sista sekunden oavsett om det är resa med tåg eller flyg. Hittills har jag aldrig missat någon avgång, men det lär väl komma och då får jag helt enkelt skylla mig själv.

Det var alltså nära att det inte blev någon Turkiet-resa, men vi hann med flyget och kom välbehållna ner till solen och värmen. Vi reste med Solresor och bodde på hotellet Diamond Beach och det var all inclusive-premiär för både mig och sambon. Jag var skeptisk till all inclusive men måste erkänna att det var otroligt bekvämt, och dessutom var all mat fantastiskt god. Kan varmt rekommendera både resmål och hotell!Bild 1: Sambons fyra måste-ha-grejor. All inclusive armbandet, kaffe, snus och sololja. Fast sololjan tvingade jag mer eller mindre honom att kladda på sig. Vad är det med killar och sololja!?!?
Bild 2: Vi tog lokalbussen för att se en delfinshow på Sealanya. Showen var bra, men den var lite väl kort...
Bild 3: Kulturella var vi också en dag minsann! Vi stannade en hel timme(!) i Side gamla stad. Mycket pelare och kolonner. Har man sett en har man sett alla liksom.
Bild 4: Jag softar vid den lilla poolen där det alltid var lugnt och skönt (läs: folktomt). Troligtvis för att lilla poolen låg alldeles för långt (typ 100 m) från all inclusive-baren... 

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela