Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Hämnden

Publicerad 2011-03-30 22:02:13 i Allt och inget,

Har precis sett Hämnden av Susanne Bier. Grymt bra. Men så vann den också en Oscar för bästa utländska film... Se den!

Hot lips

Publicerad 2011-03-30 19:48:10 i Trädgård,

Lulu Carter, Pamela Anderson, Linda Rosing och jag har det. Hot lips! När jag vaknade imorse hade jag tre(!) förkylningsblåsor, stora som pingisbollar. Ja, så kändes det iaf. Snyggt eller? Om jag inte vore så fåfäng(?) skulle jag lägga upp en bild så du fick se hur det ser ut... Men det får du inte!

Men en bild på trädäcket kan du få (bättre bild kommer). Det blev klart typ idag! :)
Lite anläggningsarbete runt om så är det fix färdigt. Troligen blir det grillning till helgen. Välkommen!Gömda skatter

Publicerad 2011-03-27 22:41:03 i Trädgård,

Det kommer att bli mycket trädgård framöver. Tänkte bara förbereda dig på knoppar, kvistar, växter, krukor och diverse annat trädgårdsblajjande. Bara så du vet! För det är sååå kul att vara med trädgård igen och att jag dessutom ha orken att göra något i den är ännu bättre! De två senaste somrarna blev ju spolierade av operationer och noll kraft/ork.

Saknaden har varit stor och det är kanske därför jag går igång på minst lilla lök eller knopp som jag hittar :)

Idag slaktade vi sista äppelträdet och klippte, röjde och rensade bland våra vildvuxna buskar. Inte så kul jobb kanske, men lyckan var stor när jag räfsade undan löv och barr under buskarna och hittade massor med lökar, Alunrot, Hasselört och andra fina skuggväxter. Hade inte en susning om att det fanns så mycket under allt "bråte" :) Det som göms... 

Hur som helst lyckades vi fylla en hel container med grenar och kvistar. Bra jobbat av oss! Fast ska jag vara ärlig var det mest jag som jobbade eftersom sambon kände sig liiiite svag idag. Anledningen? Jo, vi hade en mycket trevlig kväll igår då några av sambons kollegor var här på middag. Och av någon anledning tog kvällens aktiviteter hårdare på sambon än på mig ;)

Tack för en lyckad kväll Ingrid, Hélén och Christel med respektive! 
Nästa gång spöar vi tanter skiten ur er (gamla) gubbar!

Kras, kras...

Publicerad 2011-03-27 13:02:26 i Trädgård,

Oj, vad jag gillar ljudet av singel under fötterna. Har saknat kras-kraset från förra trädgården... Men nu har vi fått singel på både uppfart och gångar här på Solsidan. Så nu ser jag fram emot sandalväder, så jag kan svära en ramsa när man får en sten i skon ;) Stenar i skorna slipper man så länge det är storstövelväder.

När jag krasade runt i trädgården i går hittade jag några blomsterlökar som hade lyckats hitta solljuset mitt i all röra i trädgården. Gilla! :)  

PS Jo, jag vet stenen inte heter singel, men det är ju vad de flesta kallar det...  

Tjatig?

Publicerad 2011-03-24 21:44:01 i Trädgård,

Med risk för att vara tjatig. Fler bilder på trädäcksbygget. Dag 2. Nu ser man tydligt de två nivåerna på trädäcket. Det kommer att bli trappa runt nästan hela trädäcket. Vi ska inte ha något staket på de högsta partierna. Istället kommer jag att sätta armeringsjärn som växterna får klättra på. 

Bilden längst ner: Kanske skulle man ta och plantera de snabbt uppgrävna lökarna, men de ser ut att ta sig trots att de bara blivit nedslängda i en rabatt... Växtkraft! :)

Efterhängsen kompis

Publicerad 2011-03-24 21:32:47 i Källaren,

Jag har haft semester idag och ska ha det imorgon också. Härligt! :)

Dagen har jag och min nyvunna kompis spenderat mestadels i källaren. Han (eller är det en hon?) var där hela dagen, jag "bara" i fem timmar... Varför tillbringa fem timmar i en källare på sin semester? Tja, jag fick lite energi och började rengöra väggarna i tvättstugan och hallen som sen ska målas. Grundarbetet är viktigt sägs det, men så in i h-e tråkigt! Och så många delmoment *suckar* Men ting tar tid och nu är det äntligen klart för målning! 

Dagen idag:
- Putsat alla småhål
- Tvättat med fettlösare 
- Tvättat av med vatten 
- Tvättat med ammoniak+vatten (läskigt stick i näsan får man)
- Grundat med Silikatgrund

Kompisen då? En efterhängsen stor o fet gråsugga som "sprungit" runt mig hela dagen. Kunde ju ha plattat till den, men tyckte det var trevligt med sällskap.

Kolla väggen på nedersta bilden. Här stod oljepannan och nu ser det ju inte särskilt snyggt ut trots att jag fejat här nere hela dagen. Hoppas grundarbetet är tillräckligt bra så att färgen fäster och ingen gammal skit syns igenom.

Regelverk

Publicerad 2011-03-23 20:41:04 i Trädgård,

Mycket maskinbilder (eller säger man motorbilder?) blir det... 

Men de har gjort sitt jobb, både maskinerna och gubbarna som rattar dem. Bl.a. har vi nu en paddad uppfart (översta bilden). Saknas gör kvartsiten, men den lägger de på sist av allt.

På nedre bilden ser du de förberedda ytorna för pergola och singelgångar vilket gör att man nu börjar ana strukturen i trädgården :) Det ser kanske ut att bli mycket singel och lite trädgård, men trädäcket kommer att gå ända ut till brädorna som ligger på marken. Pergolan hamnar vid den rektangulära ytan längst bort i trädgården. När jag fixat lite (typ under några år) kommer plattor, växter och krukor göra detta till en inspirerande trädgård. Det är iaf planen! 

På nedersta bilden är det översta etaget av trädäcket uppreglat och klart. Det känns riktigt bra detta!

Smidig?

Publicerad 2011-03-23 20:15:06 i Allt och inget,

Är han full eller? Näe, det är bara sambon som råkat spilla en kopp kaffe över skrivbordet och här städar han efter sig. Som du vet är kaffe inte direkt trögflytande, utan det rinner lätt längs med väggarna och ner på golvet. Kaffe och vita väggar, ingen bra kombo :( Nu är väggarna istället svagt caffe latte-färgade *suck*

Du ser vad han har för tröja på sig va? T-shirten med "Det håller på att hända igen". Så klart! Den åker inte av i första taget trots förlusten igår :)

Va?

Grässvål

Publicerad 2011-03-21 21:05:42 i Trädgård,

Snacka om att jag är glad över att slippa handgräva bort grässvålen från de partier som ska vara trädäck, pergola, rabatter och singel/makadamgång. Istället för spade och grep kör vi med riktigt tunga maskiner här på Solsidan. Och då jäklar går det snabbt!

I förmiddags började de gräva, schakta och mäta. När jag kom hem från jobbet hade de hunnit bra långt tyckte jag. Troligen börjar de bygga trädäcket redan i morgon. JIPPIE! Hoppas, hoppas det är klart till helgen. 

Jag blev lite stressad i förmiddags då anläggarna ringde och ville att jag skulle komma hem och förklara exakt placering av pergolan. Hade ritat ut placeringen på ritningen men eftersom grannen tyckte det blev för nära deras sittplats bestämde vi att jag skulle flytta pergolan längre ner i trädgården. När vi märkte ut med pinnar kändes placeringen inte riktigt hundra. Iiihh, småstressigt, men jag var ju tvungen att ta beslut på plats så det är bara att hoppas på att det blir bra! Det blir som det blir helt enkelt. Inte mycket att göra när den väl är på plats... 


Starka maskiner gör jobbet på en kvart...
Plintar på rad inväntar placering vid trädäck och pergola.
Grönmarkerat för pergolan. Oj, oj. Hoppas den kommer på "rätt" ställe. Är liiiite orolig för att så inte är fallet.

Det håller på att hända igen!

Publicerad 2011-03-21 19:37:23 i Allt och inget,

Ett WOW-vrål och några jämfotahopp blev det när sambon öppnade posten i eftermiddags! 

Han fick ett vadderat kuvert med texten "Grattis i förskott!" på. Och förskott kan man väl säga att det är eftersom hans födelsedag är i slutet av maj. Min syster, som för övrigt fyller år samma dag som sambon, hade skickat honom ett paket. Gulligt!

Det håller på att hända igen står det på Skellefteå AIK t-shirten som var i kuvertet. På tröjan står det dessutom 1978 och 2011. 1978 för året då laget blev svenska mästare och nu kan det alltså hända igen. Vi håller tummarna! 

Tröjan, som sitter som en smäck, har sambon haft på sig sedan han öppnade kuvertet. "Den bästa present jag någonsin fått" sa han till mig innan han stack iväg för att träna sina handbollskillar... ♥

Träningsvärk

Publicerad 2011-03-20 10:33:28 i Allt och inget,

Har en grym träningsvärk idag. Härligt! Var på ett nytt pass i fredags, IntervallFlexF&S. Enkla men funktionella rörelser som uppenbarligen "tog" ;) Det är typ andra gången jag får grym träningsvärk av ett gruppträningspass här i Kristianstad. Och då är jag inte ens vältränad. Ja, ni som fattar fattar...

Idag kan man ana solen mellan molnen och jag hoppas verkligen att solen orkar titta fram lite senare. För då blir det en tur på "ägorna" igen. Kanske klippa lite äppelträd... Men viktigast idag är ända Skellefteå AIK - Linköpings HC i SKellefteå Kraft Arena 16:00! Då är vi bänkade både jag och sambon. Ja, inte på plats, men väl i TV-soffan.

GO SKELLEFTEÅ!

 

Propellerplan

Publicerad 2011-03-18 20:32:55 i Allt och inget,

Märkligt hur man kan ändra sin smak/stil! I förra huset var allt (nästan) vitt och jag trivdes verkligen med det, men nu känner jag att jag vill ha in mer färg. Så man blir glad lixom! Men den vita basen på väggar den hänger nog med ett tag till. En fondvägg i sovrummet då? Ja, kanske. Det är nog enda stället där jag kan tänka mig smacka upp något annat än vitt.

Orange är en färg som inte funnits i tankarna tidigare, men det är ju en härlig färg! Har köpt några småprylar i orange som är roliga. Kanske lite töntvarningvindflöjeln Allsång från IKEA i form av ett flygplan, men jag tycker den är cool! Dessutom behövs det inte mycket vind för att den ska "flyga"... 

Och sugproppshängarna, de är oxå kul. Tyvärr ramlar de ner efter typ fem minuter, men det är kul så länge det varar, eller? Inköpta på Notre Dame i Köpenhamn. En favoritaffär som jag aldrig missar när jag är i Köpenhamn. Men deras hemsida är usel!

Näe nu får det bli TV4-sport och slutspelshockey.
GO SKELLEFTEÅ
GO! 

What?

Publicerad 2011-03-17 16:35:08 i Trädgård,

Vad hände?
Var tog våren vägen?

Just nu snöar det här! Inte mycket, men ändå. Hallå – jag vill ha vår nu!

Tror jag går ner i källaren och lyssnar på tvättmaskinens oum-oum-ljud. Det är ungefär lika kul som snön...

Tvätthög

Publicerad 2011-03-16 21:49:46 i Källaren,

Två veckor utan tvättmaskin för två vuxna låter kanske inte så länge, men det har minsann hunnit bli en nätt tvätthög på de veckorna. Men idag kunde vi äntligen tvätta eftersom golvet är fogat och klart i tvättstugan. Vask och bänkskiva är inte monterat ännu, men jag är iaf glad att något är klart där nere :) Det gäller att ha tålamod, tålamod. 

Vad har hänt med vårt trädäck då? Nada! En av gubbarna har fått ryggskott så jobbet har blivit förskjutet. Vilket kanske innebär att det inte blir grillning på trädäcket den 1 april. Det blir aldrig som man tänkt sig...
 
På (det skitiga) golvet har vi: Konradssons Enjoy Mocca, 200x200. Mellangrå fog.

Armarna uppåt sträck

Publicerad 2011-03-16 21:21:28 i Allt och inget,

Jo, även den med noll motorik och helt utan taktsinne får gå på samma aerobicspass som jag går på. Absolut! Men VARFÖR måste den, totalt motorik- och taktlösa, ställa sig allra längst fram, precis bakom instruktören? Så sjukt störigt för alla oss andra! *grrrr*

Ogräs eller?

Publicerad 2011-03-16 21:14:13 i Sovrum,

Jag tycker maskrosen är en vacker blomma - i andras trädgårdar! I vårt på-flera-år-inte-rensade trädgårdsland växte maskrosorna ohämmat i somras. Inte så kul! Försökte mig på att gräva upp några, men rötterna var ju sjukt långa. Vet inte hur vi (läs: jag) ska få bort dem i vår. Att strö salt i blomrosetten är ett knep många använder sig av, men det verkar otroligt tidsödande. Nåja, vi får väl se vem som vinner kampen i vår, jag eller de gula!

En maskros har iaf letat sig in till vårt sovrum. Men denna maskros är inte gul, utan vit och kommer från IKEA. Taklampan Maskros ger fint mönster i taket och på väggen när den är tänd. Men vi har nog lite för lågt i tak för att den ska komma helt till sin rätt, men den är väldigt fin ändå.

Det var sambon som ville ha lampan och mina argument om att lampan är världens dammsamlare gick inte alls hem. Men jag lovar, den ÄR verkligen en dammsamlare. Och inte kommer det vara sambon som "fixar det"! Det kan vi väl vara överens om?  
 

Snacka om hebreiska...

Publicerad 2011-03-14 21:19:21 i Allt och inget,

Fick ett mejl av sambon idag:

Palmträd!
Det är vad Tamara betyder på hebreiska. Och så hette bland annat Judas svägerska(!) och en dotter till David. Tamara förekommer också i språket Sanskrit och betyder där krydda!

Ha en bra dag!


Jamen hallå. Vem vill "vara" ett palmträd?!?
Visserligen en exotisk växt, men ändå :(

 

Lökigt

Publicerad 2011-03-13 20:37:28 i Trädgård,

Idag har jag ägnat mig åt resterna efter förra helgens slakt (äppelträdsbeskärningen)! Klippte, klippte och klippte de tunnaste grenarna i småbitar för att kunna lägga dem i trädgårdstunnan (de grövre grenarna får vi köra iväg till tippen eller nåt). Var ute i drygt tre timmar och hann väl med att klippa ner 2/3. Fyllde en hel trädgårdstunna med småklipp! Det var m.a.o. en hel del "restavfall" att ta hand om och nu har jag blåsor på tummen och pekfingret efter alla klipp med sekatören. Och då har vi ändå ett träd kvar att beskära. Blä! 

Passade också på att rädda en del lökar från skopan som anläggaren (förhoppningsvis) kommer med nästa vecka. Istället för att trycka ner dem i trygg jord gjorde jag en vårkruka till vår entrétrappa. Snödroppar, tulpaner, mossa och några grenar från äppelträden. Fint!

Nu är det vår! :)

Solljus blir till energi

Publicerad 2011-03-13 19:31:50 i Allt och inget,

Igår var vi på ett av mina favoritställen vad gäller inspiration. Vï tog en utflykt till IKEA i Älmhult. Det som var en trevlig lördagsutflykt för mig var ett straff för sambon...

När vi satt och käkade i restaurangen frågade jag sambon vilken avdelning han tyckte minst illa om. Eller rättare sagt, i vilken avdelning han skulle kunna tänka sig att vara i mer än 34 sekunder. *tänk*, tugga köttbulle, *tänk*
-Ja, det skulle väl vara avdelningen vid utgången. Där man köper korv o sånt. 
Mycket oväntat svar – not! ;)

Men samon hittade iaf en lampa som han blev lite kär i. En solcellslampa, i "golvmodell", som vi ska ha på vårt trädäck (som de ännu inte börjat på trots att de lovat *surar*). Solvinden heter lampan. Den är cool och har t.o.m. en läslampa på undersidan för extra ljus.


1. Solvinden golvlampa. Bild från IKEA.
2. Ja, inte världens bästa bild direkt, men så här fint lyser den. Den gula "slangen" är förberedelse för el till vårt förråd/garage.

Russinfia

Publicerad 2011-03-09 18:30:40 i Trädgård,

Tog några bilder på mig själv i eftermiddags för jobbets räkning men det var j-r vad ALLT syns när man tar kort i dagsljus. Man är en liten russinfia minsann! Därför hade det varit kul att kunna (mycket) mer om bildhantering och framförallt kul att få lära sig hur man "tar bort" diverse skavanker. Det hade varit riktigt, riktigt bra... :)

Fast å andra sidan, tanten på Solsidan blir ju tant på riktigt om bara några år och då är det väl lika bra att erfarenhetsrynkorna syns redan nu. Så tänker jag! 

Ikväll ska jag ta nattåget till Stockholm. Möte med jobbet i Solna imorgon. Det kommer inte att bli lätt. Att hålla mig vaken alltså. Tåget går inte förrän 23:08 och då brukar ju jag ha somnat för länge sedan. Får väl se om jag lyckas hålla mig uppe... 
 

Favoritattiraljer i trädgården: Min blåa Helly Hansen-jacka, mina Tretorn-stövlar och favoritsekatören från Gardena. Tretornstövlarna syns inte på bilden, men de är på plats. 

Rekord

Publicerad 2011-03-07 19:56:05 i Allt och inget,

Kollade precis besöksstatistiken och igår var det besöksrekord här på Solsidan. Superkul! Ett stort tack till dig som läser mitt blajjande här på bloggen :)

Det är däppt...

Publicerad 2011-03-07 19:47:48 i Allt och inget,

Förkylt också! Har åkt på världens förkylning - igen :( Har sovit nästan hela dagen men känner mig inte så mycket bättre. Vila, vila och lite mer vila är knepet som brukar funka för mig. Så jag hoppar väl ner i loppelådan igen... Sov gott! ;)

Slakt

Publicerad 2011-03-06 17:12:06 i Allt och inget,


Först Vasaloppet och sen blev det trädgården. Har beskurit två äppelträd idag, eller ska vi säga "slaktat"? Vågar inte lägga ut en bild på hur träden ser ut nu, för då får jag väl proffsbeskäraren Helen efter mig, och det vill jag inte... Helen. När du kommer hit nästa gång kan du väl ljuga och säga: "Jomen, det blev väl bra!"

Efter nästan en hel dag i trädgåden är det nu näsfräs, feber och förkylning för hela slanten. Sicken vekling man är - tål nog inte den friska luften :(

Så det blir soffläge resten av kvällen! Solsidan på TV4 och kommissarie Zen på SVT1 efter det. Zen, brittisk deckarserie när den är som bäst.  

Styrkepass

Publicerad 2011-03-05 19:38:18 i Källaren,

Nu är vårt golv i tvättstugan i våg
- "Vadå i våg" säger sambom. 
- "Ja, plant, rakt eller vad du nu vill" säger jag.
- "Jaha, för i våg låter ju som att det är vågigt lixom."
...

Whatever, vi har ett plant golv som är slipat, primat (heter det så?) och flytspacklat. Kvar är plattsättning och fogning. Förhoppningsvis blir det nästa vecka. Ska som sagt bli såå skönt att slippa använda skor i källaren.

Jag har styrketränat idag. Utomhus i vårsolen. Härligt! Flyttade drygt 60 plattor, à cirka 15 kg, en och en i 20 meter. En nätt totalvikt på 900 kg. Trädgårdsarbete ger muskler! Med den förkylning jag har i kroppen var det inte så smart kanske, men det var tvunget inför veckans schaktning.

Jamen sambon då? Hjälpte inte han till? Nope, han fick göra middag istället. Skomakarlåda. Gott. Vi är som sagt bra på olika saker... ;)

Imorgon: Vasaloppet på TV! Och sen ska jag försöka mig på att beskära ett äppelträd.
 
Nedersta bilden: Vårt "vågiga" golv. Kolla in väggarna. Här har vi lite att pyssla med...

Bardomsminnen

Publicerad 2011-03-05 19:11:56 i Pyssel,

Var på stan häromdagen för att köpa ettårspresent till sötaste lilla O som fyller 1 år. Eftersom jag inte känner till några barngrejsbutiker valde jag ett säkert kort – favoritaffären Åhlens. Där finns ju allt! Eller iaf nästan. Och visst hittade jag en present, coolaste Barbamamman som mjukisdjur. Barbamamman var, tillsammans med Barbaskön (den svarta lurviga), favoriten när jag var liten. Fast allra mest gillade jag ju Nicke Nyfiken ;)

Jag fick ett pysselryck och gjorde en personlig tavla till lilla O. Ett litet hjärteträd. "Snodde" en del av idén från en bloggerska vars namn jag glömt. Men idéer är ju fria att sno, kolla bara på IKEA som snor friskt från kända designers hela tiden  ;)


Inspiration till trädgården

Publicerad 2011-03-03 21:09:08 i Trädgård,

Som du kanske vet sitter jag hellre och surfar istället för att glo på TV. Jag blir stressad av TV:n om det inte är något speciellt program jag ska titta på. Lite märkligt egentligen, för när jag surfar är det ju oftast rätt planlöst, men där känner jag aldrig stressen. Kanske är det ljudet på TV:n som stressar.

Men skit i det nu. På Internet hittar jag iaf alltid massor med inspirationsbilder som jag sparar (om det uttryckligen står att man inte får använda/kopiera bilderna så kopierar jag dem inte så klart) i min inspirationsmapp. Min inspirationsmapp innehåller ganska många bilder vid det här laget. Och när jag började spåna på hur trädäcket skulle se ut hittade jag bilden nedan (som jag inte vet var jag hittat, men fin är den) i mappen. Ett trädäck i två etage, som på bilden, kommer det att bli här också. Tror det blir bra framförallt därför att inte trädäcket ska kännas som en stor, klumpig låda mot vårt lilla hus. Det översta etaget blir inte så djupt, bara ca 1,5 meter. Det stora etaget kommer att hamna långt ner, nästan i marknivå, så det flyter ihop med trädgården. Vi får väl se när det är färdigt om jag tänkt "rätt"...

Pergolan kommer att bli i princip likadan som den vi hade i förra trädgården (se nedersta bilden). Den ser kanske lite klumpig ut men virket kan inte vara för klent eftersom vi ska hänga en hammockgunga i den, och en av oss väger ju en del...

I hammockgungan kommer jag att sitta ofta! I skuggan och gunga och lukta på blommorna :)  
 

Börja med väggar och golv

Publicerad 2011-03-03 19:42:12 i Trädgård,

Ett rum består ju av golv, väggar och tak. Det kan vara bra att tänka i rum när man planerar sin trädgård för att få en struktur. Skillnaden är ju att i trädgården består golvet, väggarna och taket mestadels av av växter.

I min förra trädgård var jag totalt ostrukturerad och gjorde typ allt i fel ordning. Byggde upp, flyttade runt, grävde om, rev och började sen om igen... Och sen, när jag väl började bli "klar", ja då sålde jag huset och flyttade hit till Solsidan.

Men den här gången ska jag försöka göra rätt från början. Därför har jag ritat/skissat upp trädgården på papper och nu har vi markerat med olika färger för träddäck, rabatter, singel och pergola i trädgården. Det är kanske svårt att se på bilden, men den gula markeringen visar var trädäcket ska ligga och den blå visar pergolans placering. Jag tror det kommer bli skitbra! 

Har vi tur börjar de schakta bort massor redan nästa vecka och förhoppningsvis kan vi inviga trädäcket med en grillning den 1 april. Hoppas, hoppas!


Gult för trädäck. Rött för trappa. Lila för rabatter. Blå för pergola.

Vattenskott

Publicerad 2011-03-01 20:55:38 i Trädgård,

Lämna kvar några vattenskott som kan utvecklas vidare till bra grenar. Så står det på flera av de trädgårdssajter jag besökt idag. Och jo, det är säkert logiskt, om man vet vad ett vattenskott är vill säga. Men det ger sig väl...

Vad jag gör? Jo, vi har bestämt oss för att beskära våra äppelträd helt själv och som förberedelse har jag googlat efter bilder och instruktioner. Har hittat många goda råd så det kanske kan fixa sig utan större problem ändå. Så håll en tumme tack! I helgen kanske vi tar ett träd :)

Imorgon: Ska jag och "anläggningstjommen" markera för trädäck, pergola och rabatter i trädgården. Jippie!!!


Ett av våra tre gamla äppelträd som behöver en rejäl beskärning. Eller vad tror du?

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela