Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

På skattjakt

Publicerad 2011-05-16 14:54:08 i Allt och inget,

Geocaching. En modern form av gömma nyckel/skattjakt där du via koordinater och eventuella ledtrådar letar upp cachar (gömmor) med hjälp av en GPS-enhet. Svågern Nalle, en van cachare, hade fyra cachar att leta upp i Berlin och en av dem placerad bara 100 meter från vårt hotell i korsningen Kurfürstendamm/Olivaer Platz.

Sambon hade hittat de två tidigare (efter instruktioner från Nalle såklart) och var taggad att hitta även denna. Ledtråden "ca 1,5 m över marken" sa kanske inte så mycket, men koordinaterna visade på platsen under pergolan. Så det var bara att börja leta...  

Denna gång var det Nalles tur att hitta cachen (en filmrulleburk med meddelande från andra cachletare) i virrvarret av blåregnsgrenarna. Grattis!


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela