Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Handkraft

Publicerad 2011-11-26 18:52:58 i Trädgård,

Kunde inte slita mig från att jobba några timmar i trädgården idag. För visst vill man vara utomhus när solen skiner och termometern visar plusgrader? Det vill jag iaf! 

Sambon och jag gav oss på en "busk-stubbe" som skulle grävas upp i entrérabatten. Rabatten blev rensad på kirskål i våras, men annars har jag inte rört den på hela säsongen. Ville se vad som fanns i den, förutom kirskålen då... I sommar har två spretiga gamla rosor, höstanemoner, nepeta och ett gäng vita pioner visat sig. Och spridda skurar av kigrislökar och akleja.

Och sist, men absolut inte minst, busk-stubben. Den skulle bort för den är liksom mest i vägen! Tyckte vi grävde och grävde men vi har nog 75 % kvar att gräva upp. Nåja, det är iaf mindre stubbe än i morse. Det gäller att tänka positivt.

Förresten. Det är den 26 november idag och jag hörde en av grannarna klippa gräset. Hur galet är inte det?

Jag gjorde de två fristående stenbumlingarna adventsfina med hjälp av ett ljusnät. Det blev riktigt bra! Kanske kan jag också få upp en adventsljusstake inomhus. Det börjar ju bli dax...

 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-11-26 19:52:14

Men vilken kul idé med stenarna och ljusnätet.

Ja, stubbar kan man slita länge med men visst ska man se det positivt, så lite o lite så är den snart borta.Jag häll mig i Lugnet idag, mestadels. Tyckte det blåste ruggigt. Där inne var kyligt men vindstilla i alla fall.Mysig advent ill dig!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela