Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Klumpfot

Publicerad 2011-10-16 11:52:56 i Trädgård,

För någon vecka sedan tog vi hjälp av en kille med grävskopa för att hyvla bort grässvålen. Tyvärr kom han inte fram med skopan överallt så det blev en yta kvar att gräva för hand *arghh* . Med tanke att grässvålskillen hade problem med vår hårda lerjord förstår du hur kul det är att gräva den för hand... Det är riktigt, riktigt okul! Men med tålamod och tjurskallighet kommer man ganska långt och nu är det bara en liten-liten bit kvar (den orange ringen på bilden). Jippie! Sen får det banne mig vara nog med grävande för i år.

Eller ja, just det. Jag beställde några rosplantor (Snow Ballet) som jag hoppas bli vackra marktäckare i en ny rabatt. De måste ju också ner...

Kan inte hösten lugna sig lite.
Jag behöver mer tid! :)


Bild 1: Jag är nog bara effektiv 50 % av tiden när jag gräver. Resterande tid tittar, funderar och planerar jag. Någon har sagt att planering är A och O så jag gör nog helt rätt. Känns bra! :)
Bild 2: Ett kilo kletlera på varje fot gör inte att man känner sig smidigare direkt...

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2011-10-16 12:19:25

Usch, det där ser tungt ut. Gräva grässvål är så erbarmligt tråkigt och jobbigt. Då har jag ändå inte lerjord hos mig. Och man MÅSTE ta pauser för att titta, fundera och planera för att orka.Kram!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-10-16 12:43:54

Hihi, det där med effektiv tid när man jobbar i trädgården känner jag igen så väl! Halva tiden står jag mest och drömmer om hur fint det ska bli när allt är klart. Men det måste man få göra, det är ju halva nöjet!

Hoppas du unnar dig en vilsam söndag!

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2011-10-16 21:33:49

Jag körde nog nära ert hus idag faktiskt. Men jag såg inga stenbumlingar så jag var nog på någon granngata.Visst är planering A och O. I morse när jag låg vaken och väntade på dagsljuset planerade jag i huvudet vad som ska göras i rabatterna nästa säsong.Kram!

Postat av: Marie

Publicerad 2011-10-22 16:09:51

Ah, så fin blogg du har! Du verkar vara duktig i trädgården :)

Min kompis tipsade mig om din blogg, låter faktiskt som att det är han som sagt att planering är A och O...Hahaha, Gött!

Min kompis? Oskar Bruneby så klart!!!

Postat av: Helen

Publicerad 2011-10-22 22:22:58

JA dagdrömma är väl också att jobba i trädgården!

jag står ofta i sovrumsfönstret och fastnar med blicken på nån gren i något äppleträd som borde ha klipps......Helen

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela