Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nepeta

Publicerad 2011-10-23 18:45:36 i Trädgård,

Nu kan den få komma. Vintern alltså. Idag blev trädgården äntligen "höstad". Det känns verkligen bra och jag är riktigt nöjd med trädgårdssäsongen, den allra första här på Solsidan. 

Det finns så klart en del kvar att göra, men hinner/vill/orkar jag inte så är det inte hela världen. Aktiviteterna finns kvar till våren... Bra va? Det vore ju urtrist att inte ha nåt att göra i mars/april nästa år ;)

Har funderat lite och kommit fram till att årets favorit är nepetan. Vilken sort det är har jag ingen aning om för den fanns i trädgården när vi flyttade hit. Enda minuset är att den dyker upp - överallt! Fast i år har det inte gjort så mycket eftersom jag behövt utfyllnadsväxter. Annars är det bara plus med nepetan tycker jag. Den blommar från maj tills sen höst under förutsättning att den klipps ner efter första blomningen. En långblommare m.a.o. som älskas av fjärilar, humlor och bin. Doftar gott gör den också.

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-10-24 17:58:23

Vilken tur att vi är olika! Jag gillar inte alls nepeta. På så vis blir det mesta sålt och det ser inte likadant ut hos alla.

Här känner jag mig också ganska klar med höstandet av trädgården.Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela