Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rikt djurliv

Publicerad 2011-10-01 21:36:02 i Trädgård,

Förundras inte du över vädret? Jag menar: strålande solsken (iaf efter lunch), 22 grader varmt den första oktober... Men jag klagar inte! :) Istället försöker jag hinna med så mycket som möjligt innan det blir för ruggigt och trist att vara ute.

Idag fick bl.a. baksidan av garaget sig en "frisering". Här hade gräset växt sig väldigt högt mellan betongplattorna som legat på vänt inför sin nya placering på framsidan. Klippte gräs och grävde bort en djungel av kirskål. 

Som vanligt när man röjer här på Solsidan hittar man allehanda djur. Förutom de vanliga: gråsuggor, spindlar och en och annan mördarsnigel stötte jag idag på en groda och en ödla. Grodan var riktigt stor och rääälig...


Långt ifrån bästa skärpan på den här bilden, men jag tyckte den blev läcker ändå.
Det är daggkåpan som ska täcka en stor del av garagets baksida är det tänkt. Sällskap ska den där få av bl.a. gullklematis, penningblad och gulltörel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela