Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Skyldig på fem punkter

Publicerad 2011-10-03 20:07:10 i Trädgård,

Läste en intressant artikel idag som handlade om trädgårdens värstingar. Dvs de växter som en del botaniker och trädgårdsskribenter anser vi bör undvika i vanliga trädgårdar på grund av att de är så invasiva och spridningsbenägna. Många av växterna de skrev om kände jag inte till, men FEM av de har jag i min trädgård. Illa? Tja, man får "hålla dem i öronen" så de inte sprider sig hej vilt.

Här är mina fem synder. Enligt artikeln alltså. Daggkåpa, akleja, stjärnflocka, myskmadra och lupin...

Klicka för att läsa artikeln Trädgårdens värstingar i Svenska Dagbladet.

Kanske har du också ett gäng värstingar i trädgården...


Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2011-10-03 22:22:46

Hoppsan, då är det en värstingträdgård jag också har!!! Men det är allt vackra värstingar. Jag kan stå ut med dem.Hälsar Åsa

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-10-03 22:42:14

Jag har också hört om det där med "farliga" växter. Vissa har man ingen lust att ha i trädgården ändå, men nog vill man inte låta bli varken akleja eller daggkåpa?!Kram!

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2011-10-07 09:40:24

Check! Check! Check!....Alla rätt! ;-)

Eller fel då kanske. Myskmadran står fortfarande i en kasse utanför dörren. Skulle grävas ner idag. Kanske man skulle tänka om? Men, nä. Just den får faktiskt sprida sig som den vill. Aklejan däremot för jag krig mot.../Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela