Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Stenbumlingarna

Publicerad 2011-10-09 18:20:01 i Trädgård,

Köpte en fototidning i helgen och försökte mig därefter på några manuella inställningar på kameran. Det gick väl - så där! Jag tycker det är svårt att läsa mig till bländare, skärpedjup, exponering, ISO och allt vad det heter. Vill hellre ha någon som visar, ritar eller förklarar för mig. Så nu får den där fotokursen jag ska gå på "skynda sig". Jag vill lära mig mer!

Förutom att fota ett gäng misslyckade foton har helgen ägnats åt framsidan. Stenbumlingarna är som sagt på plats och nu är de också rengjorda och fina! En liten uppfattning om hur det blev kan du se på övre bilden.

Sen bilden togs har jag vid stenarna planterat ett gäng växter som kommer att synas även från framsidan. Det blev bl.a. lila och rosa lavendel, perovskia och några röda rudbeckior. En bit in i trädgården la vi också två bamsestenar, nästan dubbelt så stora som de mot gatan! Här har jag satt en mörklila fjärilsbuske och en klematis, Arabella, som jag ska ha som marktäckare.  

Vid sista stenen, mot grannen till, "hittade" jag några långa rosrevor. Ingen aning om vad det är för ros, men två av grenarna la sig över stenen så fint. Kompisar direkt liksom!


Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-10-09 19:53:49

Ser mycket lovande ut det där.Kram!

Postat av: Karin

Publicerad 2011-10-09 22:31:09

Oj, oj! Det är kommer att bli så himla bra. Stenar är verkligen tacksamt, om än ganska jobbigt, att arbeta med i trädgården.Hoppas att du hittar plåtar på något bra ställe. Kallvalsad plåt är det som jag har och den har redan börjat få små rostprickar.Kram!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-10-10 13:33:23

Det blir ju super snyggt och hur läckert som helst! jag är jätte impad, och en riktig sten älskare.

Tänk till nästa sommar då allt får komma upp själv...

Jasså du är en skånsk norrlänning! Kul att läsa.

Lycka till med stenar och kamera kurs,

Kram Sussi

Postat av: MissStorm

Publicerad 2011-10-11 05:48:20

Kul att se hur din trädgård utvecklar sig! Ser ut som en början till någonting mycket fint det där.Nu ska jag spana vidare här inne.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela