Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

800 000 är ganska många

Publicerad 2011-09-09 21:03:38 i Trädgård,

Suck, vad det är tråkigt med gräsmatta då den måste klippas ideligen - hela tiden. Rabatter är mycket enklare (och framförallt roligare) att sköta. Iaf när växterna väl är är på plats rabatten.

Tycker vår gräsmatta är tätare och har mer växtkraft nu än vad den haft på hela sommaren. Fast så är det kanske med gräsmattor, att de växer mer på hösten? Inte vet jag. Iaf, vår lilla gräsmatta blir säkert mindre och mindre för vart år då den kommer få ge vika för nya rabatter. Rabatter kan man aldrig få för många av... :)

Klockan var rätt mycket när jag klippte gräset nu i kväll och då var myggorna alerta och stack mig i massor. Bbbzzzzz... Visste du att för att tömma en människa på blod (4 liter) krävs 800 000(!) myggor. Det motsvarar en vikt av 2 kg mygg. Öhh, läskigt!


Så här ser de ut. Blodsugarna!

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-09-10 11:40:04

Usch ja, myggor är inget kul. Tycker ändå att det har varit förhållandevis ganska lite mygg i sommar, - eller så hänger alla i DIN trädgård!Här väntar vi på det utlovat fina lördagsvädret, så att vi kan ge oss ut och klippa häck idag. Fast det är rätt gott att sitta i soffan och dricka kaffe också...Önskar dig en fin lördag, Tamara!

/Anna-Karin

Postat av: Eva

Publicerad 2011-09-10 17:36:58

Det är så roligt att följa din blogg!Sedan lär man sig så mycket användbart om myggor också:-)

Soliga hälsningar från Umeå/Eva

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela