Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Bästa ogräset

Publicerad 2011-09-03 21:17:33 i Trädgård,

Jag kan inte bestämma mig för vad jag tycker om gula blommor. Ibland tycker jag att de är superfina, men ibland blir det bara för mycket. Lagom är bäst lixom... 

Bild 1: Några gula blommor har vi ändå här på solsidan: Penningblad och daggkåpa har jag på baksidan av garaget. Och solrosorna har jag ju visat tidigare, men inte på bild tillsammans med sambon. Han är ändå två meter lång men på bilden ser han ju ut som en liten plutt :)

Bild 2: Toppenvädret idag gjorde att jag var ute hela dan. Påbörjade det skittråkiga och tidsödande jobbet med att gräva upp gräsmattan på ena kortsidan av huset. Förutom gräset var det låånga rötter, hård lera och ogräs :( Men under allt "skräp" hittade jag smultron i massor, vitsippor och två rosor. Alltid nåt! När allt gräs är borta ska det planteras marktäckare här, men jag kan inte bestämma mig för vilken...

Bild 3: En gul favorit är gatkamomillen (bilden längst ner). Ogräs? Ja, det är väl det egentligen, men jag gillar det. Har det i en stor zinktunna och där har de blommat oavbrutet - precis hela sommaren. Sånt gillar vi!


Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-09-03 22:24:20

Vilken härlig blogg, här trivs jag. Namnet var ju så gulligt med ;)

På återseende,

Kram Sussi

Postat av: Karin

Publicerad 2011-09-04 10:44:34

Vilka mäktiga solrosor! De är ju stora som träd.När det gäller märket på mina handskar (som är försvunna) så vet jag inte själv. Jag lovar att meddela så fort jag hittat dem. Köpte dem på Eko men där finns de inte längre. I ärlighetens namn har jag ju använt två andra par parallellt.Ha en skön trädgårdssöndag. Kram!

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-09-04 15:13:47

Blev det några fynd på Solhaga idag?Jag har samma kluvna känslor till gula blommor i trädgården. Egentligen gillar jag gult, men här försöker jag hålla färgskalan lite mer åt det rosa-lila hållet. Solrosor gör jag också ett undantag för och gullriset som fullkomligt svämmar över på vår "äng" får vara kvar tills vi orkar rensa.Ha en fin söndagkväll!

/Anna-KarinKommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela