Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Första varvet

Publicerad 2011-09-18 17:29:25 i Trädgård,

Det sägs att det tar ett tag innan blåregnet sätter fart och så har det varit med plantan vi satte tidigt i somras. Fram tills att jag började vattna den rejält, typ varje kväll. Då hände det grejor! Nu har den kravlat sig ett helt varv runt stolpen vid pergolan. Bara drygt tio varv kvar då innan den når "taket"...

Igår hade jag en anläggardag och fixade med framsidan. Rensade ogräs, krattade ut matjord och la plattor. Planterade också marktäckarfavoriten revsuga. Men mitt i allt blev jag fundersam på om det blir för mörkt att bara ha revsugor som marktäckare. Hmm, får kanske blanda upp med något annat. Förslag på vad som kan passa ihop med revsugan tas tacksamt emot!   

Måste också passa på att berömma sambon för hans insats igår. Inte för flit utomhus men väl inomhus. Han hade en storkoksdag. Kyckling med senaps- och dragonsås, vegetarisk lasagne, stekt spätta med helagad legymsallad och kyckling med grönpepparsås. Alla dessa rätter hann han med. Fyra portioner av varje rätt ger gott om matlådor och en full frys! Två långblommare: En vinröda grekvädden (för övrigt ett Traderafynd) och en viol av något slag.
Samt blåregnet på väg mot högre höjder.

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-09-18 21:22:41

Hade ingen aning om att man även kan köpa växter på tradera. Man lär sig alltid något nytt!Käre värld vilken flitig man du har. Inte illa!

Du verkar ju inte ha legat på latsidan själv heller precis med plattläggning och allt.Ha en bra ny vecka!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela