Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Landet långt bort

Publicerad 2011-09-14 21:22:05 i Allt och inget,

Igår fick jag en award från fina Marina. Marina har jag träffat en gång irl, på min allra första bloggträff. Då bjöd hon på smarrigaste hallonpajen, receptet på den hittar du här.


Här är svaren på frågorna som följer med awarden.

VARFÖR BÖRJADE DU BLOGGA?
 
Det var av tre anledningar faktiskt.

Ett:
När vi köpte huset i augusti 2010 ville vi uppdatera familj och vänner på hur renoveringsarbetet fortskred. Och eftersom våra familjer, och de flesta vänner, är spridda över landet kändes en blogg som ett bra sätt att förmedla bild och text i. 

Två:
Jag ville ha en dagbok över renoveringen eftersom minnet är bra men kort! 

Tre:
Jag jobbar med webben så en blogg är ett bra sätt att "hänga med" i vad som händer. Sociala medier är ju hett sägs det... :)


VILKA BLOGGAR FÖLJER DU? 
Drygt en handfull bloggar följer jag kontinuerligt, men jag slösurfar på många fler än så. Det är en ständig källa till inspiration att läsa andras bloggar.


FAVORITFÄRG(ER)
I inredning vitt och rött. I trädgården lila, rosa och vitt. Mina kläder är oftast svarta vilket inte känns så spännande direkt... 


FAVORITFILM? 
Oj, det finns många bra filmer. Några riktigt bra är: Hämnden, Pulp Fiction, Älskar dig för evigt, Sliding Doors och Breaking the waves. Generellt tycker jag britter och danskar gör de bästa filmerna.


VILKET LAND/VILKA LÄNDER DRÖMMER DU OM ATT BESÖKA OCH VARFÖR? 
Svår fråga för en "hemmakatt" som mig. Men när sambon och jag nyss hade träffats skrev vi papperslappar med alla världens länder på. Alltså en lapp för varje land, så det blev några stycken. Sen drog vi en lapp i taget och det land som blev sist kvar skulle vi åka till. Det blev Kamerun! Någon som varit där?! ;) 

  
   Karta och flagga för Kamerun. Lång resa blir det...

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-09-15 20:14:19

Haha, nu tänker jag på den klassiska kommentaren som Arne Hegerfors lär ha fällt i samband med fotbolls-VM: "Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk!" Där har jag aldrig varit, däremot i Uganda, som är ett fullständigt fantastiskt land.Passar på att önska dig en skön helg!/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2011-09-15 20:28:41

Kul att läsa lite om dig!Kamreun har jag aldrig varit i och ska jag vara ärlig så skulle jag inte våga åka dit. Är ingen resvan människa.Golvet i pergolan har jag vi inte bestämt ännu. PLattor, sten, singel...vi får se nästa år när vi känt lite på det.Kram!

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2011-09-15 21:20:52

Trots att du verkar vara en elak människa som skrattar mitt i mitt elände ;-)) så kollar jag in vad du är för någon...Jisses vilken kul grej med lapparna. Tänk att man tar sig tid med ett sådant spel mitt i nyförälskelsen!! Det låter lite som när jag valde högskoleutbildning för hundra år sedan. Ja, inte att jag var nyförälskad utan att slumpen verkligen gjorde valet med "blindtestmetoden"...(utan att gå in på detaljer kan jag avslöja för dig att jag hamnade i Kristianstad då...och naturligtvis utan några som helst jämförelser med Kamerun alltså...)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela