Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rätt ner i jorden bara

Publicerad 2011-09-04 20:21:31 i Trädgård,

Det blev inte så mycket "gräva upp gräsmatta" idag. Kände inte för det och dessutom är det ju urtrist! Har typ 75 % kvar att gräva upp innan kortsidan är klar *suckar högt*

Lull-lullade istället runt i det fina vädret och plockade ogräs, luktade på blommorna, krattade singelgången (världens härligaste krasljud!) och samlade in fröer. Normalt sett brukar jag inte samla fröer för "förkultivering" inomhus eftersom jag är kass på att få det att växa. Gillar bättre när det bara är att ploppa ner fröerna direkt i landet/rabatten. Det är mer min grej.


Förutom frön från vår trädgård var jag också inne hos grannen och "snodde" fröer från deras stockros som har härligaste djuprosa färgen. Stockrosor kräver ingen förkultivering heller. Perfekt!

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-09-04 20:49:01

Fröer har jag inte samlat så många i år. Jag tog från min clematis stans eftersom jag blev tvungen att flytta den och för att vara på säkra sidan tog jag fröer och sådde.Spännande med gräset som ska bort men visst är det trist, urtrist.Kram!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-09-04 21:06:07

Så kul att samla in fröer och bara njuta i det fina vädret i sin trädgård...

Tänk vad fint du kommer att få av dem till nästa sommar.

Karm Sussi

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-09-05 12:28:53

Vad bra tips du gav mig! Tack det ska jag testa...

Ha en fin måndag,

kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela