Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Värre än kirsen?

Publicerad 2011-09-19 19:54:10 i Trädgård,

Jojo, nu har jag nog blivit "lurad"! Var och inhandlade några kompisar till revsugan då jag tror att det kan se för dystert ut att bara ha revsuga som marktäckare. Kommer hem med variegerad jordreva. En bra marktäckare enligt plantskolan. Googlar och läser på i princip alla forum att det varningslampan på för jordrevan. "Värre än kirskål" skriver någon. Gulp, det var ju inte alls bra... 

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag tycker de passar jättebra ihop, men jag vill ju inte att det ska ta över HELA trädgården. 

Någon som har erfarenhet av jordrevan?!?! Hilfe!


Jordreva och revsuga. Fina tillsammans men kan jordrevan bli för invasiv?

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2011-09-20 19:56:15

Jo, den är ganska invasiv tycker jag. Har den i en rabatt men den kommer nog från grannen för jag har aldrig köpt den.Kram!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2011-09-21 12:41:04

Ingen erfarenhet om den skönheten... Revsugan trivs inte alls hos mig, tyvärr...

Här blir man så glad att vara, solrosen i headern är ljuvlig :)

Oxtunga, en blomma att ha i kruka som efter blommning får röda bär, är det något du känner till? Letar en sån...utan framgång än så länge.

Ha det gott,

Kram Sussi

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2011-09-21 18:54:14

Ingen erfarenhet av den växten, tyvärr... Eller kanske tack och lov, om man ska tro det värsta.Nog har man blivit lite "tant", när man gillar saker nu som man avskydde förr. Jag har en till tantfavorit: Cyklamen!"Tar man in ljung så bjuder man in döden", sa alltid min skrockfulla mormor. Något drastiskt kan man tycka, men vem vågar chansa?!Ha en fin onsdagskväll!

/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela