Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Constance Spry

Publicerad 2012-04-15 20:13:36 i Trädgård,

Tog tag i hälften av den stora barmarksytan jag nämnde i förra inlägget. Kände mig pigg och energisk efter några dagars däppt-i-näsan-förkylning. Lika bra att köra på liksom. Efter jordförbättring av den styva lerjorden var det det härligt att börja plantera. Öhh, ja vad då?!

En spade och en sväng i trädgården senare hade jag mängder av kantnepeta, alliumlökar och rudbeckia "Starlight" (frösådda av mig själv faktiskt). Alltid en början. Kom sen på att det skulle vara snyggt med tre klätterrosor på varsin obelisk-spaljé. Raskt iväg till handelsträdgården och en timme senare var jag hemma med tre Constance Spry-rosor. Inga spaljéer dock.

Det är inte så ofta det är välplanerat när jag sätter igång. Det blir som det blir liksom. Som idag. Det blev som det blev, men det blev bra. Eller ja, det återstår ju att se. Men det KÄNNS bra och det är väl ändå huvudsaken?


Strax. Soffläge för att kolla in del ett av säsongens "Mästarnas mästare" på SVT! Riktigt bra program tycker jag, men det är svårt att matcha säsongen när Stenmark var med. Han var kung!


Bilden: Längst bort i bilden, bakom pergolan, syns thuja-häcken som planterades förra helgen. Herregud vad den har växt ;)

Kommentarer

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-04-15 20:33:17

Blir nog supersnyggt! Skall bli kul att se hur det blir när det växt till sig och blommar. För vi får väl se bilder på hur det blir i sommar?/Mia

Postat av: Millan

Publicerad 2012-04-15 21:16:37

Blir hur fint som helst!

Kul ide med växtbyte, jag har tyvärr inget att gräva upp än utom möjligen lite ormöga, hör av dig om du behöver.

Ha det gott!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-04-15 21:47:14

Känner igen mig i det där med att det "bara-blir". Mycket går på känsla här hemma också. Ibland blir det bra-ibland inte.Ser fint ut med rabatten tycker jag.

Postat av: Marina

Publicerad 2012-04-15 21:51:04

I veckan kan jag inte lova att jag hinner. Vi ska ha kalas på fredag för Oscar så vi behöver hinna städa och förbereda mat och cheesecakes mm. Vi har inte köpt present heller så det ska också hinnas med. Men om jag känner att jag har tid någon kväll så hojtar jag till. Är det ok?Du har också jobbat en del i helgen ser jag. Det är så härligt!Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela