Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Gräv en grop

Publicerad 2012-04-07 12:48:15 i Trädgård,Gropgrävandet inför häckplanteringen är klar. Nöjd! Nästa steg blir att plana ut ytan, för som du ser på bilden ligger grannens tomt lite högre än vår. Vet inte än hur jag ska göra, men det löser sig kanske när jag får fundera lite. Eller inte... Jordförbättring måste också till för leran är riktigt hård! Utplaning och jordförbättring i ett lixom. Tips någon?

Snigeljakten började förresten igår! Hittade sju småjävlar under en marktäckduk *arghh* Klippte dem i rappet! Med tanke på att en mördarsnigel kan lägga 400 ägg på en säsong känns det rätt ok att bara behöva klippa sju istället för 2800 stycken...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-04-07 14:49:42

Du jobbar på bra!

Om du vill kan du ju lägga en kant, kanske stenar, framtill och sen fylla på med "bra jord". Vill du hellre skala av på er sida så kanske du kan göra någon kant baktill, mot grannen.Här jobbas inte alls utomhus idag. Var ute en runda med hunden och det var så blåsigt så. Tur att det slutat snöa och att det lilla som låg är borta igen.Kram o trevlig påskafton!

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-04-08 01:19:18

Höjdskillnaden behöver du väl inte göra något åt alls....men vad jag (experten......) skulle hà gjort är att gräva ut emellan "hålen" ni gjort och bara drängat i med koskit på påse och barkmull ( heter det va i fina affären...) i rännan. Go!

Postat av: anna

Publicerad 2012-04-08 02:19:22

Glad påsk på dig med vännen

kram anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela