Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Växtbyte någon?

Publicerad 2012-04-13 17:07:39 i Trädgård,Har ju tjatat en del om växtfynden jag gjort på Tradera. Men sen kom jag på en sak. Jag kör mitt eget Tradera - fast typ en gratisvariant.

Så här är det. Har en stor yta att täcka sedan gräsmattan togs bort (nedre bilden). Här ska bl.a. marktäckare planteras. Som du ser kommer det att behövas många plantor innan det täcker någorlunda. Det kommer att bli antingen dyrt eller tidsödande att vänta på att småplantor växter till sig. Därför tänkte jag kolla om det finns någon här i blogglandia som vill byta växter? Nu har jag bara haft trädgården i en säsong men vi har räddat lite från förra ägaren och en del av dem behövs delas.

Det jag kan erbjuda är:
Akleja (svårt att säga färg, men i fjol var de flesta lila eller rosa)
Blåsippa (någon vitsippsplanta har jag nog också)
Kantnepeta (lila)
Kärleksört (sort har jag ingen aning om)
Gullviva

Det jag (helst) skulle vilja ha är:
Ormöga, hasselört, rosenplister eller myskmadra.

Gör ett inlägg om du är intresserad så fixar vi ihop nåt!

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-04-13 18:09:10

Ormöga och hasselört kan du få en del av mig och jag tar gärna emot blåsippa.Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-04-13 22:50:25

Synd att jag inte har något av dina önskemål...

Annars låter upplägget såå roligt!

Men vad kallas bron nere hos er då?

Trevlig helg,

Kram Sussi

Postat av: Marina

Publicerad 2012-04-14 09:35:54

Lovade för mycket kanske när det gäller hasselört. Lite kan du nog få av den, som komplement om du kan få mer av någon annan. Ormöga har jag lite mer av.Lovande väder ännu så länge!Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-04-15 18:55:30

Smart idé! Har dock inget att ge bort av det du har på önskelistan. Men lite kirschkål, kanske? Det kan du få hur mycket som helst! ;-)Snart dags för "Trädgårdstoppen", - jag har redan bänkat mig i soffan.Må så gott!

/Anna-Karin

Postat av: Moas

Publicerad 2012-04-26 20:54:28

Men Hallo! vilket roligt inlägg.. jag har tänkt länge att blåsippa det vill jag ha och vet du vad jag har.. myskmadra, vit fänrikshjärta jättesöta du skriver inte det men jag gillar de verkligen och kanske vore det något för dig. Eller så kan du få en liten bit hasselört.. jag har har inte så mycket.. Ha en fin torsdagskväll.. MoaKommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela