Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Växtstöd

Publicerad 2012-04-17 19:27:00 i Trädgård,


Hipp hipp hurra - för idag är det min födelsedag! Inte för att det firas direkt, för vem vill bli påmind om att man nu är väldigt nära "redig gammal käring" ;)

Men av de närmast sörjande får jag ändå en liten present. Sambon köpte ett superfint rabarber-fågelbad i betong och mamma och systers present kommer att gå till tre nya obeliskväxtstöd. Stöden ska få stötta Constance Spry-rosorna som planterades i helgen. Så nöjd och glad är jag över mina nya trädgårdsprylar!

Jag köpte en obelisk (bilden) redan förra sommaren på Bäckaskogs slotts växtmarknad. Gillar den så mycket att det nu blir tre till. Exakt likadana! Just nu ser det lite kalt ut men den storblommiga clematisen, av okänd sort, har redan börjat vakna så det ser lovande ut inför säsongen.

Läste förresten att rostiga saker i trädgården är "på väg ut". Men här på Solsidan struntar vi i trenderna och kör vidare på det underhållsfria och snygga rostiga. Så det så!

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-04-17 20:25:05

Rost på väg ut? Ärligt talat så bryr jag mig inte ett dugg om det. Jag gillar rost, mycket.Grattis till dig på din födelsedag! Här får det bli kalas på fredag. 16 år måste ju firas!Vi får väl se om vi kan få till en träff nästa vecka för att byta några växter. För min del är det bättre tid då i alla fall.Mycket fin obelisk! Skulle själv vilja ha.Kramar!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-04-17 21:28:57

Stort grattis till dig. Vilka finfina presenter du fått.

Postat av: Karin

Publicerad 2012-04-17 23:07:46

GRATTIS Tamara! Nej, inte firar man sådär överdrivet mycket numera, men lite presenter är ju trevligt. Speciellt sådana som kan användas i trädgården. Du har tur som fyller på våren. Du behöver inte vänta så längre för att få se presenterna "in action". Själv fick jag ett parasoll på födelsedagen, men det har jag ju nästan hunnit glömma. Från början av november till att sitta under ett parasoll är det lååångt.Kram!

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2012-04-17 23:45:12

Grattis! Och stort tack för tipset om krusidullstolarna. Jag hade inga och nu har jag helt plötsligt tre så just nu behöver jag nog inte fler. Men det var ju lite dyrt 800:-/st. Hmmm... men stolarna hittar nog en köpare.KramPostat av: Millan

Publicerad 2012-04-18 14:57:12

Åh Grattis i efterskott även om man inte firar är det kul med presenter.

Snyggt växtstöd, håller i många år så det hinner säkert bli modernt igen ler

Ha det gott!

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-04-19 10:20:37

Grattis i efterskott! Och grattis till de snygga växtstöden. Undrar om man kan hitta sådana häruppe?/Mia

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-04-19 19:13:35

Vad fint det blir!

Och grattis i efterskott!

Du undrade ju om våra järnstänger. Dem köpte vi i vår lokala järnhandel, borde finnas "överallt". Men nu har du ju jättefina växtstöd, så du kanske inte behöver fler?

//Ulrika

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela