Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Bläck eller blyerts?

Publicerad 2012-08-15 18:14:00 i Allt och inget,

 
"Det är sjukt. Varför har vi ALDRIG några bläckpennor hemma?". Orden är sambons. Han är en korsords- och sudokolösare av stora mått och av åsikten att den typen av hjärngympetidsfördriv enbart får lösas med bläckpenna (då kan man inte sudda). Med andra ord är han i behov av en bläckpenna relativt ofta. Han fnyser lite när jag säger att han lika gärna kan ta en blyerts om han nu inte orkar leta efter en bläckpenna. "Blyerts? Jag är väl ingen fuskare heller!" Jag vet inte jag. Som man känner sig själv.
 
Men visst känns det ibland som att vissa saker sprider sig av sig själva. Eller kanske av en mindre ordningssam sambo som har förmågan att sprida ut sina (våra) grejor ö v e r a l l t...
 
Som när jag städade bilen idag t.e.x. När dammsugningen var klar hade jag hittat 46 (fyrtiosex!) pennor. 38 av dem var bläck. Om du undrar..
 
PS. Precis före publiceringen fick han läsa texten - då fick jag veta att det inte ens är personligt rekord. En annan gång skrotade han en bil som tydligen innehöll 61 (sextioen!) pennor. Jag kanske ska fråga honom om vad den psykiska åkomman heter...
 
 
Och nu till något helt annat. Bloggträff?
Vi är några bloggare som ska träffas på Bäckaskog slotts Trädgårdsdag den 26 aug. Förutom att softa/fika/luncha i den mysiga slottsmiljön kommer vi mingla runt bland ett 60-tal utställare som säljer växter och diverse växttillbehör. Köpläge utlovas då det mesta är prisvärt! Själv kom jag hem med en obelisk i armeringsjärn, vit nunneört och klematis 'Huldine' förra året. Hojta till i ett inlägg om du vill med. The more the merrier liksom...

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-08-15 19:29:53

Haha, 46 pennor, inte illa!
Du får fixa nå´n sorts pennställ till bilen!

Vi ses!
Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2012-08-15 20:45:15

Skrattar gott åt det där med pennorna. Här kan pennor också försvinna men jag är helt hundra på att vi inte hittar dem i bilen.

Det låter väl bra att ses vid kl 12 eller kanske halv 12. Vi kan ju ses i alla fall även om det inte blir så många andra.

Kram

Postat av: K

Publicerad 2012-08-16 08:39:33

Hur ser Huldine ut? Var har du den?

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-08-16 11:32:19

Vad kul med bloggträff! Synd jag bor aningen högre upp...
Kul att semestern var bra i Skellefteå.
Pennor har nog etteget liv, tror du inte?
Kram Sussi

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-16 18:06:08

Jag vill, jag vill! (Ha både pennor och åka på bloggträff...)
Har ni bestämt någon speciell mötesplats och tid? Eller ska man vara lite våglig och glida runt och gissa vilka man möter? Vi kanske ska göra namnskyltar och ha på oss, fniss!

Din sambo tänker helt rätt som bannlyser blyerts i korsordssammanhang. Blyerts är för mesar!

Du har ju fixat finfint väder på din semester. Happy gardening! (För jag gissar att det är där du håller hus!)

/Anna-Karin

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-16 18:11:59

Nu snodde jag din fina gula "annons" och lade i min sidomeny. Länkade till dig, så klart!

/Anna-Karin

Postat av: Madeleine

Publicerad 2012-08-17 00:11:36

Hahaha. Jag undrar också vart alla bläckpennor tar vägen. Hos oss ligger de dock inte i bilen. Däremot kan jag hitta ett par stycken i jobbarbrallorna och mina väskor ...
/Madeleine

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-08-22 20:30:17

Hahaha! Vilket kul inlägg! :-)

Hade gärna hängt med på bloggträff, men det är ju så låååångt bort. Kanske det blir fler tillfällen...

Ha´ det gott!

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela