Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Djungelvrål

Publicerad 2012-08-24 12:37:00 i Trädgård,

 
Man hinner inte vända ryggen till förrän blåregnet kastar ut sina slingrande grenar likt lianer. Det är rena djungeln i pergolahörnet just nu. Grenarna verkar inte kunna bestämma sig för om de ska klättra på stolpen uppåt, till vänster eller till höger. Det är nog dags att jag går ut och pekar med hela handen så det blir lite ordning! Samt klipper ner de sidogrenar som inte ska bli huvudgrenar. För det är visst så man ska göra har jag läst på Internet. Och då måste det ju vara sant... 
 
Jag har precis varit på tippen och deponerat ett knökfullt släp med "resterna" från beskärningen av äppelträden och buskarna. Pust så skönt att ha det gjort! På väg hem från tippen körde bilen, helt av sig själv, till Solhaga Garden. Verkar som att bilen (också) sett annonsen om att de har 15 % rabatt på allt i plantskolan. Och när man ändå har släpet med sig är det ju lika bra att handla nåt stort tänkte vi båda. Så det blev ett silverpäronträd. Det ska jag ut och plantera. Nu! 
 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-08-24 20:11:49

Den annonsen har vare sig jag eller bilen sett. Hrm...
Det är annars bra med bilar som kör själv till sådana platser.

Blåregn är fint men vårt är lite mildare i sin framfart. Står lite väl blåsigt till för att trivas helt kanon men det funkar.

Var ses vi på söndag, har vi bestämt det?

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-25 15:17:04

Härligt när det växer så det knakar! Och härligt när bilen har inbyggd autopilot och GPS inställd på de rätta ställena.

Ett relativt nyplanterat blåregn har vi här också, men det växer inte lika snabbt som ditt. Kanske står det lite för varmt mot laduväggen. Silverpäron har jag också gått och sneglat på, men än så länge har vi ingen självklar plats iordningställd för ett sådant. Ska bli spännande att se var du planterar ditt!

Marina och jag konfererade lite på Fejjan och kom fram till att ses 11.30 vid stället där de säljer fika inne på försäljningsområdet. Jag har nog ditt mobilnummer kvar sen sist, så hittar du oss inte kan jag alltid ringa.

See you tomorrow then!
/Anna-Karin

Postat av: Karin

Publicerad 2012-08-25 19:57:09

Det är konstigt det där med att bilar plötsligt börjar styra helt själva. Det händer för mig också...

Tänkte komma förbi Bäckaskog imorgon. Det var visst 11.30 som gällde. Hoppas vi ses. Vet inte om jag har något som du vill ha i utbyte mot poolen. De enda sticklingar jag har är lila prickklocka, fingerborgsblommor och bollspel. Säg till om du vill ha något av detta.

Postat av: Karin

Publicerad 2012-08-25 20:02:19

Det är ju helt värdelöst att kommentera via mobilen! 'Pionen' skulle det förstås stå inte poolen! Om du inte har lust att skänka en pool vill säga... Kram!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-08-30 05:30:28

Det här med Internet är inte så tokigt. Det är inte bara fullt av sanningar, utan ger också oss lite högre upp möjlighet att få gotta oss i blåregn. Keep the pictures coming! :)

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela