Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Etta, tvåa, trea - testing...

Publicerad 2012-08-05 21:54:56 i Trädgård,

 
Ett marktäckartest är vad jag ägnat mig åt idag. Ja, inte bara det såklart för själva "testet" tog väl knappa två minuter: Ut med växten ur krukan. Ett hugg med spaden för att dela. Ner med varsin halva mellan plattorna. Klart! Nu återstår bara den seeeega testtiden. Att vänta ända till våren innan jag vet om testväxten klarat sig över vintern. 
 
Testväxten är hemtrevnad, alltså den vanliga krukväxten. Har läst att den kan övervintra i zäxtzon 1, vilket är den zon vi har här. Tänker att de kan bli fina som marktäckare mellan betongplattorna. Men som sagt, det återstår ju att se.
 
Det är mycket väntan idag, men snart är den slut.
För om en knapp timme småjoggar Bolt hem finalen på 100 m ;) 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-08-05 22:37:22

Har jag inte tänkt på att man kan använda hemtrevnad sådär. Snyggt!

Du är växtskadad! Du skrev att du förstår att det är skönt att ha vildvinet i frysboxen. Lite roligt faktiskt.

Ha en skön början på semestern!

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-08-06 09:00:54

Jag trodde att det var trampnarv som du satte där mellan plattorna. Det håller nämligen mina föräldrar på att sätta mellan sina skifferplattor. Hoppas det fungerar med hemtrevnaden. Den har ju så fin grönska. Då får återkomma med rapporter om hur det fungerar.

Kram!

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-08-06 12:48:45

Har du övergett din timjan? eller vill du bara ha omväxling?
Efter besöket hos dig har jag varit övertygad om att det är timjan jag måste ha mellan mina plattor, vi för väl se nästa år vad det blir...

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-06 19:18:11

Det där blir ett spännande test att följa! Att hemtrevnad skulle kunna funka i trädgården har jag missat helt och hållet. Och som vanligt sneglar jag lite avundsjukt på dina fina stensättningar. Fick just veta att naturgruset vi beställt förmodligen inte dyker upp förrän i oktober, så jag tjurar lite idag... Happy Monday!
/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela