Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Koma

Publicerad 2012-08-13 11:31:14 i Allt och inget,

 
Hört talas om paltkoma? Så här beskrivs ordet på Wikipedia: Det fullständigt utslocknade tillstånd av total kroppslig utmattning som inträder kort efter inmundigandet av ett stort antal pitepaltar. Jag kan bara hålla med. Men det är smällar man tar, för vem kan låta bli att äta alldeles för många av mammas paltar? Det finns olika varianter (här är en som liknar de vi äter) av pitepalt har jag förstått, men mammas är ju ändå de godaste. Så klart! Mammas palt görs på råriven potatis, enbart vetemjöl och med köttfärs som fyllning. Serveras med extrasaltat smör och rårörda lingon. Till palten dricker vi riktigt kall mjölk. Den mixen är den allra godaste! 
 
Vi åt palt innan jag satte mig på tåget hem till Skåne. Paltkoma på tåg funkar bra. Man sitter ju där man sitter liksom...
 
Hemma på Solsidan igen och två veckors semester kvar. Förutom paltkoma känns det som att jag också "drabbats" av semesterkoma. Lika härlig den! 

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-08-13 14:22:05

Vet precis. Vi har gemensam lunch på jobbet på onsdagar. En av mina kollegor (som är från Piteå) lagade en gång palt och bjöd oss andra på. Jag orkade bara en men vissa av mina kollegor åt betydligt fler. Först hände inget. Sen inget. Men s e n när väl palten väl trillade ner ordentligt i kistan DÅ inträdde berömda komat för flera av oss. Blev inte mycket gjort den eftermiddagen ;-)
Kram

Postat av: K

Publicerad 2012-08-13 15:49:04

Kan man inte få se en översiktsbild på hela trädgården, please!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-13 15:52:04

Välkommen hem till Skåne igen! Palt ser ut som kroppkakor, som jag inte gillar... Paltkoma är däremot ett substantiv vi använder här hemma emellanåt iallafall, fast mer som en omskrivning för att vara proppmätt i största allmänhet. Inte riktigt rätt kanske, men ett bra ord!

Bäckaskog den 26:e låter jättetrevligt! Jag ska absolut försöka ta mig dit. Vilken tid hade du tänkt dig vara där? Vore absolut kul att "springa på" varandra! Jag "snor" gärna din fina sidobild och lägger på min blogg, så att fler kanske vill hänga på.

Njut vidare av din semester!
Kram!

/Anna-Karin

Postat av: fia

Publicerad 2012-08-14 09:01:58

Ja nu vart jag sugen igen på det där jag aldrig har ätit.
Men jag har lovat mig själv att får jag till fälle nån gång så ska jag äta palt jag med .Fin blogg du har.

Postat av: Moa

Publicerad 2012-08-14 13:53:41

Haha.. ja paltkoma kan man lätt komma i när man äter för mycket god mat.. men palt det är jag inte.. =). Men visst använder man uttrycket ibland för det är väldans talande.. Ha det gott/moa

Postat av: Milo

Publicerad 2012-08-14 22:07:00

Vet precis vad du menar, mesen gu va gott det är!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela