Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Oväntad kulör

Publicerad 2012-08-14 16:30:53 i Trädgård,

 
När jag var i Skellefteå gjorde mamma och jag ett besök på Rydlinge Plantskola. Eftersom Rydlinge har omnämnts, i positiva ordalag, av flertalet bloggare var mina förväntningar höga. Mammas förväntningar vet jag inget om, hon hängde mest med för att jag "tvingade" henne.
 
Och visst. Där fanns en superhärlig trädgård att inspireras av. Bl.a. häftiga växtstöd i lila. Ett för mig oväntat kulörval, men det var riktigt snyggt till det gröna!
 
Mamma hade med sig två påsar med vet-inte-vilken-växt-det-här-är och fick svar på samtliga av en kunnig dam i personalen. Tyvärr var vi inte så smarta att vi skrev upp svaren så hälften av namnen var borta redan när vi satte oss i bilen på vägen hem. Suck...
 
Här fanns ett stort utbud av både perenner, träd och buskar. Det var välskött och plantorna såg ut att vara livskraftiga. Många plus alltså men ett stort minus dock och det var att allt var så d-y-r-t! Vet inte om priserna är högre i Norrland jämfört med i Skåne. Vet du?! Utifrån min erfarenhet av skånska plantskolors priser kändes det iaf galet dyrt. Men nu var vi ju där för att inspireras och det kostar ju gratis ;) 
 

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-08-14 19:59:58

Vilken härligt lila färg! Supersnygg till lime & grönt i allmänhet.
Vilken tid som är bäst att träffas på Bäckaskog har jag ingen aning om. Enligt Marina är det bäst att vara där ganska tidigt (jag kommer att vara där redan kl10), men kanske vill vi titta runt lite innan vi sätter oss nå´nstans och fikar?
Ulrika

Postat av: AnnCharlotte

Publicerad 2012-08-14 20:53:14

Häftig färg....kul med lite annorlunda färgval.
Ha det bra :)

Postat av: Anna-Karin, Landet Krokus

Publicerad 2012-08-14 20:55:36

På rydlinge har jag aldrig varit men skulle gärna lägga ett besök. Och det lila växttornet var ju bara föör snyggt. Måste också berömma dig för dina underbara bilder! Bara njuter!
Kram, kram!

Postat av: ANNA

Publicerad 2012-08-14 22:17:33

Lila är inte min favoritfärg men gud vad jag tycker det såg fint ut med det lila växtstödet:)
kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela