Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Mer skugga på semestern

Publicerad 2012-08-21 13:11:00 i Trädgård,

 
Endast de sju nedersta panelbrädorna hade jag kvar att måla när den "eländiga solen" kom fram och lyste sitt allra starkaste sken. Då var det inget annat än att lägga ner projekt måla långsida på utbyggnaden. För det är två saker jag lärt mig av målarmästar-Olof i Helsingborg. Ha mycket färg på penseln och måla aldrig i solsken. Dessa mantran har jag i huvudet var gång jag målar. Ja, inte inomhus då. Där gäller ju bara en av lärdomarna...
 
Kanske är det som att svära i kyrkan när man önskar skugga på sin semester? Men väderutsikterna såg lovande ut idag och det är dessutom en måstegrej att göra innan vintern eftersom panelen på utbyggnaden är ny och bara grundmålad. Nåja. De sju brädorna hoppas jag kunna göra i eftermiddag när solen passerat långsidan.   
 
Bilden är från igår, innan målningen. Då stod jag och jublade "inne i" den sista föryngringsbeskurna schersminen. Det tog en j-a tid, men nu är alla buskar beskurna. Äntligen! Glesa och taniga ser de allt ut, men jag är övertygad om att de är glada över att få lite luft mellan grenarna. 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-08-21 21:30:42

Är det bara sju brädor kvar så hoppas och tror jag att du ska hinna klart innan höst och vinter.

Snart söndag, då ses vi.

Kram

Postat av: Moa

Publicerad 2012-08-22 14:14:18

Åh.. gisses jag måste föryngringsbeskära min schersmin.. den är hur stor som helst och massa grenar som sitter tätt tätt.. o då menar jag verkligen tätt. Får se hur jag hinner med detta i höst. Sen ska det målas här också men vi har inte ens börjat.. vojne vojne.. blir avundsjuk o tycker ni är gör duktiga som hunnit med.. suck. Får hem o sätta fart känner jag.. ha det gott/moa

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-08-22 15:58:10

Det ser ut att bli fint. Jag beskar min schersmin brutalt strax efter blomningen och den har redan skjutit massa nya friska skott så dom är nog tåliga :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela