Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Trädakuten

Publicerad 2012-08-29 21:14:00 i Trädgård,

 
I våras köpte jag ett silverpäronträd som ser ut att ha trivts bra, men jag har hela tiden tyckt att det varit för lågt. Därför köpte jag ett nytt, högre, i fredags. Det nya trädet satte jag där det gamla stod och det gamla flyttade jag till en annan rabatt. Är du med?
 
Det här gjorde jag alltså i fredags och redan i söndags eftermiddag såg jag att det gamla trädet fått bruna blad. Bladen är inte helt döda, de sitter kvar på grenarna och är fortfarande lite mjuka. Har googlat men inte lyckats hitta något svar på vad som har hänt. För mycket vatten? För lite vatten? Sjukdom? Stress? Någon som vet? 
 
Jag tycker att jag var noga med att gräva en stor grop så att jag fick med hela rotsystemet. Vattnade rejält i gropen innan jag planterade. Vattnade även efter jag planterat. Jorden i den nya gropen är nog lite tyngre, men ändå lucker. Antalet soltimmar är detsamma som tidigare. 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-08-29 21:37:30

Oj då. Ser inte roligt ut. Jag kan inget om träd, men jag hoppas att nån annan kan hjälpa dig med vad du ska göra för att "rädda" det stackars trädet.
Kram Ulrika

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-08-29 22:28:59

Jag vet inget om träd egentligen, men det verkar som att det fått en liten chock. Det kanske inte hunnit etablera sig riktigt innan du flyttade det. Är den nya gropen tillräckligt stor på bredden? Ska väl vara ganska bred för träd tror jag. Men en sjukdom skulle vara konstigt om den fick det på två dagar. Den repar sig nog får vi hoppas!
Kram :-)

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-08-29 23:38:42

Du sånt finfrämmande ni har i trädgården!
Tyvärr har jag ingen aning om vad som hänt ditt träd...kanske bara blev trött av två flyttar och kommer igen till våren?!
Lycka till med det,
Sussi

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-08-30 05:34:51

Trädet surar över att ha blivit ersatt av ett ståtligare exemplar? Något bättre förslag än så har jag tyvärr inte. Men jag hoppas på snabb tillfriskning!

Kram

Postat av: Pernilla

Publicerad 2012-08-30 15:22:40

Idag har nog ditt träd fått regn gissar jag... Fy vilket väder i våra trakter. Men bra för växterna.

Ville annars mest säga hej! Skoj att ses i Bäckaskog : )

/Pernilla

Postat av: Marina

Publicerad 2012-08-30 20:19:25

Har ingen aning tyvärr men det ser inte ut att må bra. Hoppas det repar sig.

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-08-30 20:32:16

Precis det där hände mig när jag fick för mig att jag skulle plantera om vårt lilla fläderträd mitt under blomning. Det hämtade sig tyvärr aldrig, men jag håller tummarna för att ditt lilla päronträd kommer igen med nya friska blad till våren. Om du vattnar ordentligt och viskar kärleksfulla ord till det, så kommer det nog igen! /Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela