Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Två flugor i en liksom

Publicerad 2012-08-19 21:00:00 i Trädgård,

 
Trädgårdsgille och ettårskalas på en och samma gång? Jajamänsan, det blev det vid gårdagens besök i Landskrona. Först minglade kusinen och jag några varv på Landskrona Trädgårdsgille som hölls invid vackra Citadellet. Vi hann med att inspireras av diverse blomsterprakt, käka grillad korv, lyssna på Gunnel Karlsson, rösta på en av de tio flytande trädgårdsflottar som visas upp i vallgraven (en av dem på bilden) innan charmtrollet Ellen dök upp med sin mamma. Ellen är mitt kusinbarnbarn som fyllde ett år och vi vuxna firade hennes ettårsdag med en smarrig gofika på "Why not café" vid slottet. Ellen nöjde sig med att tugga på en brödskalk och öppna några paket. Hon verkade nöjd!
 
Givetvis(?) gjorde jag några inköp också. Violetta kransveronika 'Fascination' från Cedergrens på Råå och ormbunkar 'Dryopteris sichotensis' från Borealis. Tanken var att de skulle komma ner i jorden idag men icke. Vädret har varit hotter than hotter och jag har inte gjort ett knop i trädgården (eller någon annanstans) idag. 
 
 
Tack för kommentarerna i förra inlägget! Jag funderar vidare på hur jag ska göra och just nu lutar det åt att "buskarna-från-hell" får vara kvar. Men i så fall med komplettering av något annat... 

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-08-21 12:47:12

Du store tid, det är bara sjön som fattas så hade jag beställt ovan ;)
En sån guldklimp ni träffade!
Nedan hade jag behållit buskarna (från hell tycker jag inte jag vill kalla dom) och satt en tät häck därtill. Är det det du är inne på nu?
Kram Sussi

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-08-30 05:22:18

Oj, oj, oj vilken flotte! Hm, undrar hur jag ska presentera idéen för att få H att gräva en vallgrav (och snickra en flotte) här hemma... Kanske om jag skräms med framtida friare till vårt lilla pyre..?! ;)

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela