En trippel

1. Rör ihop smör, socker, sirap, lakritsgranulat och lakritsarom i en tjockbottnad rostfri kastrull.
2. Smält på svag värme. Koka upp till 142 grader.
3. Bred ut massan på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper.
4. Klipp massan i fyrkantiga bitar innan den stelnar. Du får vara ganska snabb...
5. Hacka nötterna och ställ åt sidan.
6. Hacka chokladen och smält den i vattenbad.
7. Doppa krokantbitarna i chokladen.
8. Stryk av lakritskrokantens botten mot kanten av skålen och lägg bitarna på ett bakplåtspapper.
9. Strö över de hackade nötterna innan chokladen stelnat.
Om du inte äter upp alla mumsbitarna på en gång så förvaras de bäst i kylskåp.
Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!