Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

En trippel

Publicerad 2012-12-29 12:07:00 i Allt och inget, Kök,

 
1. Tvättmaskinen. Tvättade lite som den ville - om den ville... Gjorde ett fynd på mellandagsrean och har nu en ny maskin i tvättstugan. 
 
2. Kyl- och frysskåpet. På julafton dog frysen. Och på juldagen kylen! Otur med tanke på all mat som fick kastas, men tur att vädret är perfekt för ett provisoriskt kylskåp på trädäcket. Nytt skåp får vi, på garantin tack och lov, efter nyårshelgen. 
 
3. Bilen. Den pajade igår! Fråga mig inte - eller sambon - vad som är fel. Kan nog bara konstatera att det kommer att bli dyrt... 
 
I morse surade och gnällde jag över grejor som går sönder och gör att vi får dyra och oväntade utgifter. Sen läser jag artikeln i DN om flyktinglägret vid syriska-turkiska gränsen och blir förbannad på mig själv!
 
Jag har mat och vatten. Jag är frisk. Jag har ett jobb. Jag har en bostad. 
Vad f-n gnäller jag för?
 

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-12-29 14:54:03

Ja, det är väl det som kallas "världsliga" problem eller bara jäkligt Oflyt. Jag hade vattenläcka på juldan och nu låter det som mössen har flyttat in i fläkten på bilen istället för huset... Kan inte påstå att jag skrattar åt det direkt även om det finns andra som har det värre. Undrar varför det är så att olyckorna kommer på rad... Hoppas det löser sig med eran bil också!
Kram /Liv

Postat av: Carina

Publicerad 2012-12-29 17:21:44

Jag förstår att du blir ilsk, det gör man, ända tills något annat som verkligen ÄR viktigt kommer upp! Jag håller med dig också, jag får ofta skämmas över att jag gnäller över det och det och det, så kommer jag på precis det du skrev, jag har mat på bordet, ett jobb att gå till och jag är innerligt tacksam för att pannan i huset håller!
Skönt att man får vara någotsånör frisk, kunna äta sig mätt och ha det varmt och gott.
Kram

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-12-29 18:43:55

Jo, om man sätter sakerna i det perspektivet är det ju verkligen inget att gnälla för. Men samtidigt är det din vardag just nu, och det var ju inga småsaker som gått sönder precis. Usch, vad trist. Man får gnälla, och jag tycker riktigt synd om dig.
Hoppas det nya året blir bättre - då har du ju en massa nya och nylagade saker!
Kram Ulrika

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-12-29 19:48:53

Ja du, allting är ju verkligen relativt. Men jag får ändå medge att det låter trist med en massa tradiga utgifter för grejer som inte funkar som de ska. Ibland undrar man om dagens tekniska prylar har en inbyggd timer när det gäller hållbarhet. Låter ju som en fiffig idé för företagen när det gäller att trygga den fortsatta försäljningen. Kanske något för "Uppdrag granskning" att ta sig an?

Gott slut och en härlig nyårsafton önskar jag dig och din gamle handbollsidol! Nu håller vi tummarna för att våren kommer tidigt 2013!

/Anna-Karin

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-12-29 21:59:38

Ojoj. Det var otur i turen med dina trasiga prylar. :(

Visst finns det många som har det helt förskräckligt, men har man själv mat, vatten, hälsa, boende och jobb så sätter man ju naturligtvis ribban för vad man vill ha högre.

Hoppas det inte är så allvarligt ställt med bilen.

Kram

Postat av: åsa

Publicerad 2012-12-30 00:09:29

vågar knappt läsa. känner som vi lever på lånad tid med flera av våra gadgetar här hemma också; diskmaskinen går bara att köra på ett program, micron får vi dra upp med en tång och höfta med tidsinställningen, ugnen lever lite sitt eget liv där man får skruva lite fram och tillbaka för att varmluften ska komma igång, en av plattorna på spisen fungerar inte, tvättmaskinen går också på övertid. vad göra? vi blundar och ler och lever i förnekelse. fungerar bra - än så länge (förmodligen inte länge till eftersom jag nu berättat om det hela:-))
kram åsa

Postat av: Helena's Hem o Trädgård

Publicerad 2012-12-30 15:49:56

Ja du det var ju oturligt med frys,kyl o bilkrasch men som du säger man får ändå vara glad för det man har.
O colan på andra bilden det är ju typiskt tonåringa de dricker ju inte ens julmust utan coca cola tokfransar ;-)
KRAM från mig!

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2012-12-30 17:23:20

Attans vilket oflyt du verkar ha just nu med det materiella..
Det är inte roligt även om det är småsaker i ett större perspektiv. Men nog kan man få bli lite sur just när det händer. Hoppas att turen vänder. Själv har jag nog en tvättmaskin och en kyl/frys som lever på lånad tid.

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-12-30 21:40:37

Ja en sak går sällan sönder ensam...hos mig heller?! Men visst blir man less, trots att man har det så bra ;)
Gott slut och gott nytt!
Kramar Sussi

Postat av: Moas

Publicerad 2012-12-31 09:56:36

Vilken otur ni har men som sagt det är bara prylar men ack så nödvändiga.. ja det blir att lätta på plånboken! Det finns sådant som är värre som sagt.. Önskar dig en fin nyårsafton och ett riktigt Gott Nytt År.. kram!

Postat av: Helena D

Publicerad 2013-01-02 11:59:01

Hej vännen, jag har världens bästa bilmek som inte är dyr. Ligger i Anderstorp.
Intressant?

Postat av: Helena D

Publicerad 2013-01-02 13:00:49

Hej igen, Bilmeken finns i Asmundtorp utanför Landskrona. :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela