Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Namnbyte?!

Publicerad 2012-12-24 10:47:00 i Allt och inget,

 
Hur ska man tolka PS:et som stod på ett julkort adresserat till sambon? "P.S. Hälsa Tanja!". Vem f-n är Tanja?! En ny donna i hushållet eller? Här sticker man några dagar till Norrland och när man kommer hem så har man blivit utbytt. Jojo!
 
Så illa är det nu inte. Mitt förnamn, Tamara, hör ju inte till de vanligaste och det är fler än en gång som jag fått alternativa namn. Det roligaste var på en fest en gång då en kille kallade mig: "jamen hallå, Tomahawk, eller vad du nu heter...". Man får inte vara känslig när man har ett ovanligt namn ;)
 
 
Vill passa på att önska dig en "happy wheel"!

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2012-12-25 10:22:07

God Jul önskar vi från Melsungen :)

Postat av: Marina

Publicerad 2012-12-25 11:15:35

Ha, det där var ju lite kul!
Min ene bror heter Cernie och när han var liten tävlade han i motocross. När namnen på startande skulle ropas upp fick han heta allt från Körni till Sven. Ibland beroende på att det var svårt att uttala (tyckte en del tydligen) och ibland för att någon förmodligen skrivit slarvigt så man gissade (före datorskrivna startlistor!)

Hoppas er julafton var till belåtenhet.
Kram

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-12-25 19:53:27

Inte lätt med namn...
Maken, som heter Håkan, fick nytt namn varje gång vi fick brev från australiensiska vänner. Det roligaste var nog när de kallade honom Hulkum.
Julkram från Ulrika

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-12-25 19:53:28

Inte lätt med namn...
Maken, som heter Håkan, fick nytt namn varje gång vi fick brev från australiensiska vänner. Det roligaste var nog när de kallade honom Hulkum.
Julkram från Ulrika

Postat av: Inger Karlsson

Publicerad 2012-12-25 22:55:54

Tam ara (ara är en papegoja) är en färgglad talande fågel. Som dessutom är tam. Mycket bättre än en vildgås. God fortsättning min Goa vän.

Postat av: Helén i Valje

Publicerad 2012-12-26 15:38:08

God fortsättning till dig och Kimmen! Nu har våra guldklimpar åkt tillbaka till Stockholm och Uppsala. Jag och Magnus ligger utslagna i soffan efter fem dagars service. Vi har haft en helt underbar jul.

Det där med julkortet var riktigt roligt :). Kärt barn har många namn. Vårt efternamn är inte många som säger rätt. Antingen vill man ha med "en" mittemellan eller byter man ut gren till lund.

Kram!
PS! Magnus hälsar också DS!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-12-26 17:20:52

Haha, den där får du nästan bjuda på! Värre var det när min gubbe och jag precis hade flyttat ihop för 10 år sedan och han liksom inte kunde lära sig vad han skulle svara när telefonen ringde. Vid ett tillfälle svarade han med sitt eget namn och "Annika"! Freudian slip, or what? (Du kan ju sätta din psykolog på att analysera det, haha!) Önskar dig god fortsättning! Kram från Göinge! /Anna-Karin

Postat av: Eva

Publicerad 2012-12-26 20:28:03

När Anki Lundmark gifte sig var jag och Olov på bröllopet. När vi fick tackkortet efteråt stod det "Eva Öhman och Tor", allt är möjligt:)

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-12-27 02:18:06

Du har ju det coolaste namnet nånsin, hur kan man glömma det?! Men jag kan inte låta bli att tänka på annan namnförvirring gällande ditt namn. När jag bodde i England följde jag slaviskt den australiska serien Home and away. En av karaktärerna fick en dotter som,döptes

Postat av: Karin

Publicerad 2012-12-27 02:25:48

Sorry, vet inte varför kommentaren skickas när jag inte skrivit klart!!!

Jo, barnet döptes till Tamara, men med den australiska accenten trodde folk att hon hette Tomorrow. Så kan det tydligen gå, Tanja!

God fortsättning och kram!
det tydligen gå, Tanja!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-12-29 22:04:55

Hihi! Kul kort!

Min mamma har ett ovanligt efternamn så hennes post är ofta feladresserad. Det konstigaste hon blivit kallad var Nattsork. Och det heter hon inte!! :)

Kram
(och hälsa den där Tanja)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela