Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Paltkoma

Publicerad 2012-12-27 06:30:00 i Allt och inget,

 
Jamen hej och hallå, titta hit då! Det var inte många som hade tid eller orkade lyfta blicken från tallriken igår. Pitepalt har den inverkan på min släkt. När palten väl hamnar på bordet blir det knäpptyst och alla kastar i sig maten. Bara för att det är så gott! Till och med kusinbarnbarnet Ellen, snart ett och ett halvt, äääälskar palt!
 
Efter maten tar det en halvtimme sen är vi alla utslagna i värsta paltkoman. Och tysta av den anledningen. Norrlands-generna du vet. Inte mycket som blir sagt...
 
Förresten. Hittar du "felet" på bilden?
Det är tonåringen Tims Coca Cola. Den hör INTE till en paltmiddag om du frågar mig. Kalla mig gammaldags men extrasaltat smör, rårörda lingon och ett glas mjölk är vad man har till palt. Inget annat!

Kommentarer

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-12-27 10:28:31

vi har gemensam lunch på jobbet på onsdagar och vid en av dessa lagade min kollega som är från piteå just palt åt oss. jag orkade en medan vissa av mina kollegor klämde i sig betydligt fler. först kändes inget, sedan inget men sedan kom den. palt koman. inte så farligt för mig men betydligt värre för vissa andra som blev helt utslagna och som då skulle ge sig iväg och undervisa vidare.

hoppas du har haft en fin jul och får ett härligt nytt år

kram åsa

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-12-27 16:26:58

Fastän jag har en norrländsk pappa har jag faktiskt aldrig smakat på palt, däremot en massa andra mysko saker. Ser trevligt ut iallafall där runt bordet :-) Kram
/Liv

Postat av: Carina

Publicerad 2012-12-27 18:37:54

Fniss, den där paltkoman infinner sig lite varstans, även utan att ha ätit pitepalt, det räcker med vanlig svnesk julmat,huvva! Men ack, så gott, och ack så skönt, för den tog slut på annandagen! Så nu blir det vanlig kost i några dagar innan nästa festlighet infinner sig...nypr!
God fortsätning.
Kram Carina

http://vidbjarsjobacken.blogspot.se/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela