Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Som små(?) spermier...

Publicerad 2012-02-18 15:01:19 i Trädgård,...kikar nu de första skotten upp i källarens blåljusrabatt.  

Stäppsalvian "Ostfriesland" vann titt-upp-kampen bland frösådden av lavendel, jätteverbena, stjärnflocka, styvmorsviol och purpurklätt. För den som är en fena på förodling är det kanske helt naturligt att stäppsalvian kommer först. Vad vet jag? Men det kan kvitta. Jag blir så glad, så glad att nåt grönt överhuvudtaget tittar upp! Väntar nu med spänning på vem som blir tvåa respektive trea i titt-upp-kampen... 

Under tiden jobbar jag hårt för att inte dränka och/eller kväva de små liven som visat sig.

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-02-18 16:27:30

Aha, så du odlar spermier! Jaja, vi är ju alla olika. Ha!Grattis till att det gror. Här har tomaterna kommit upp och jag väntar på paprika och chili också. De andra två sorterna (spikklubba och läkesilverax) tar nog längre tid.Se till att det inte blir allt för tätt så det möglar hos de små.Kram!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-02-19 16:44:18

Grattis till den lyckade sådden!

Härligt att kunna skapa lite vårkänsla inomhus, medan det fortfarande är så trist utomhus.

Ha en fortsatt skön söndag!

/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela