Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

John Blund

Publicerad 2012-02-09 21:40:24 i Sovrum,Ungefär var tredje person har sömnproblem till och från. För mig är normaltillståndet "till" - d.v.s. jag har allt som oftast sömnproblem. Att sova en hel natt utan att vakna händer kanske tio gånger per år. Det är inte så käckt, men det är bara att gilla läget.

Några saker som hjälpt mig är öronproppar i silikon och ögonmask. Inte blir man så fancy direkt, men de gör viss nytta.

För ett tag sedan fick jag en burk med Dolomitkalk-tabletter (magnesium och kalcium) av kompis H. "Ta de här. Jag lovar, det kommer att hjälpa dig". Nja, kanske inte så troligt tänkte jag och la burken i ett skåp. För några veckor sedan hittade jag burken och beslöt mig för att testa. Och tjohooo vilken skillnad det är på min sömn! Jag sover sååå mycket bättre. Jag vaknar visserligen rätt ofta, men somnar oftast om direkt. Lovely! :) 


Mitt gamla loppisfynd, speldosan, kanske också skulle funka som hjälpmedel för att vagga mig till sömns. Fast jag tror inte sambon gillar den tanken. Det skulle ju bli han som fick veva runt-runt-runt för att den skulle ge ljud i från sig. Ja, för jag kan ju inte veva - jag ska ju sova!

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-02-10 15:34:14

Sömnproblem dras många med verkar det som. Jobbigt! Jag har inga problem att somna men i perioder vaknar jag framåt 3-4 och ligger sen bara och vrider mig eller halvslumrar. Men som sagt, det går i vågor så jag ska inte klaga.

Skönt att det verkar som att tabletterna gör verkan och skönt att slippa ta till "tyngre" piller.Kram o trevlig helg!

Postat av: Carina

Publicerad 2012-02-10 20:14:49

Samma här! Somnar som en stock, men vaknar vid 3-4-tiden. Har till och från testat Magnesium. Slarvar tyvärr ibland. Men det har hjälpt.

Postat av: Malin

Publicerad 2012-02-28 10:50:26

Har också svårt att sova, men det underlättar med ögonmask och öronproppar. Är iofs framförallt på sommarhalvåret jag störs, men även nu har jag problem.

Har inte provat sömntabletter och undviker helst det också. Känns inte kul att gå den vägen.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela