Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Korkad tanke

Publicerad 2012-02-03 20:28:43 i Trädgård,Efter en dryg vecka med ca 10 minusgrader trodde jag att olivträdet som vinterförvaras utomhus skulle sagt tack och adjö. Men icke, det har klarat sig utmärkt trots den stränga (ja, i Skånemått mätta) kylan. Gilla!

Mindre bra har det gått för olivträdet som stått inomhus, i rumstemperatur, i vinter. Vet inte hur jag tänkte, men med facit i hand kan jag konstatera att jag haft smartare tankar. Olivträdet mår inte bra. Jag skulle faktiskt vilja påstå att det är ett stendött olivträd. Ogilla!

På trädäcket hittade jag några bortglömda hyacinter. Ställde ut dem där eftersom sambon är allergisk och glömde sen bort dem. Nu har de stått ute i kylan i några veckor. Visst, de har nickat till, men blommar fortfarande. Fast att de fortfarande blommar är nog mer kylans förtjänst än att de är av den långblommande sorten...

För oss 8-5:are är det helg igen. Härligt va?

Kommentarer

Postat av: anna

Publicerad 2012-02-03 22:43:20

Det är svårt att avgöra hur man ska förvara ute eller inne....mina myrten tyckte inte heller om att komma in och inte hade det gått bra om dom skulle stå ute heller, så vad gör man då om man inte har ett uterum som kan vara ett bra mellanting...ingen höjdare.Kram Anna

Postat av: Marina

Publicerad 2012-02-04 10:53:28

Ja, helg är härligt och vår är ganska oplanerad. Gillas!

Mitt olivträd står i verandan och där är ljust och svalt. Just nu är där så svalt att det frusit på månfönstret! Där finns ett litet element så det fryser inte i själva verandan. I år har vi en torrboll i verandan för att fönsterna far illa av fukten där blir vid temperatursvängningarna. Tyvärr blir luften då lite för torr för vissa växter, kamelian i alla fall. Den tappade ALLA knoppar! Olivträdet ser friskt ut ännu. Har stuckit ner pinnar mot ohyra eftersom det har en tendens att få sköldlöss tycker jag. Håller tummarna!

Tummarna håller jag även för att dina träd ska klara sig.Kram!

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-02-05 10:26:39

Tappa inte hoppet över innekatten...oliven, menar jag. Den kan tappa alla blad och sedan komma igen, så släng den inte (om du inte är mer estet än ivrig odlare förstås:-)) Vet oliver som stått "döda" ett par säsonger och sedan återuppstått....Det är ju helt fantastiskt att uteoliven är så lycklig trots dessa flera minus. Det måste vara din kärlek den värms av!!

Postat av: Frida

Publicerad 2012-02-06 09:59:12

Mitt stackars olivträd får övervintra i -20 men än så lever det =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela