Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vitvaruvajsing

Publicerad 2012-02-22 19:29:33 i Kök,Vår frys har kört sitt eget race sen, ja, typ när höstanemonerna blommade... Rätt länge alltså. För det första lät den som en j-a skördetröska, för det andra pendlade temperaturen mellan -5, -8, 0 och -11. Hur svårt är det att ringa en kylreparatör kan man tycka? Uppenbarligen väldigt svårt eftersom det tagit oss ett drygt halvår. Pinsamt!   

Men i början av förra veckan fick jag nog! Mejlade via leverantörens hemsida, det tog max 30 sekunder. Två dagar senare var reparatören här. 

Efter att ha tagit ut lådorna ur frysen säger killen: "Ähum. Är det kanske så att ni glömt dörren öppen någon gång? När det varit varmt ute?"
"Öhh. Ja. Det hände nog vid två tillfällen i somras. Hur så?"
"Frysen är ju full med is. Ni måste stänga av den i två dygn  så allt vatten verkligen rinner ut"
"Jamen, vad då två dygn?" säger jag och känner mig korkad fast jag läst manualens alla leta-fel-tips. "Det står inget om det i manualen. Och det är ju en no frost! Den behöver väl inte frostas av?!"
"Nu stänger vi av den så hoppas vi att det rättar till sig" säger reparatören med tendens till lilla-gumman-det-här-förstår-du-ändå-inte-röst.
"Jaha. Då gör vi väl det då..." muttrar jag.
 
Två dygn senare slår vi på frysen igen.
Och oh la. Knäpptyst och med en konstant temperatur på -18 grader!

Bra ju. Men jag blir så sur på:
1. Att det ska ta ett halvår innan jag får tummarna ur 
2. Att inte leverantören kan skriva: "Om du glömt/missat stänga dörren. Gör så här...". Vi är väl inte de enda i världen som glömt stänga dörren?

Kommentarer

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-02-22 21:37:39

Gud vad strängt med besserwissrar! Klart att dom där maskinerna ska fungera felfritt hur man än behandlar dom. Vi har ju för fasen betaaalt för att dom ska funka! 

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-02-24 09:46:09

Idag "smygkommenterar" jag på arbetstid

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-02-24 09:48:38

Idag "smygkommenterar" jag på arbetstid. Usch och fy påsig, fröken Grön!Att få tummarna ur är inte vi heller så bra på. Vi skyller på att tiden flyger iväg alldeles för snabbt. Skönt ändå att det var relativt enkelt att fixa till er frys, - det kan ju bli många trista pengar om man man måste köpa nytt.Önskar dig en skön fredag!

/Anna-Karin

Postat av: anna

Publicerad 2012-02-28 00:46:56

Oooops känns som om det kunde ha varit jag!

Men tur i oturen att det inte blev ett dyrt problem att få fixat.Kram anna

Postat av: anna

Publicerad 2012-02-28 00:47:24

Oooops känns som om det kunde ha varit jag!

Men tur i oturen att det inte blev ett dyrt problem att få fixat.Kram anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela