Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Allt är Emmas förtjänst

Publicerad 2012-01-31 21:31:44 i Allt och inget,


Jamen hur gick det här till?

En dryg 400-procentig ökning av antalet besökare de senaste två dagarna! VÄLKOMMEN säger jag till er alla! Men vad är anledningen till den stora ökningen? Jag är inte på något sätt aktiv i att locka läsare hit (att ha många besökare är inte mitt huvudmål) och inte heller har jag blivit specialist på SEO (sökordsoptimering)...

Tänker, tänker och tänker lite till... Och förstår fortfarande ingenting :(

Förrän.
Pling i inboxen. Ett inlägg från Louise Alexandersson. Då först fattar jag - det är Emma som är den skyldiga! Emma, som fixat bloggeventet jag ska på i februari, har nämligen lagt ut en länklista till en del av alla oss som ska dit. Tack för det Emma! 

Nu har jag lite jobb med att kolla in vilka som ska dit. Är nyfiken på om ägarna till några av de bloggar jag följer ska dit. Kul!

All you need is love

Publicerad 2012-01-29 20:03:08 i Trädgård,Normalt sett är jag usel när det kommer till att fröså inomhus. Eller rättare sagt, jag provade en gång i mina tidiga trädgårdsår men allt möglade bort. Tror inte heller jag var tillräckligt kärleksfull mot de små plantorna... Och sedan det försöket har jag bara skitit i det. På sin höjd slänger jag ut några fröpåsar för direktsådd. Det brukar funka bra! 

Men i år ska jag göra ett nytt försök så därför förkultiverades idag jätteverbena. Enligt Slottsträdgårdsmästaren (f.ö. en kalasblogg där man kan lära sig mycket) är det lite pyssel, men om inte förkultiveringen lyckas så brukar jätteverbenan ofta fröså sig själv. Med andra ord borde det vara dubbel chans att få några småplantor att växa sig så stora som förra sommarens långblommare :)


Tillräckligt med kärlek (om det nu kan vara så) var det på bröllopet vi var på i helgen ♥
Paret sa ett rungande JA till varandra och sekunden efter bröllopskyssen spelades "All you need is love". Trots den känslosamma stunden fick det mig att fnittra till och tänka på en av mina favoritfilmer Love Actually, där den låten hör till soundtracket.  

Har du inte sett filmen? Se den. Det är en riktig feel good movie.

Brutto eller netto?

Publicerad 2012-01-27 20:42:26 i Vardagsrum/matrum,Närmsta matvarubutik för oss är Netto. Det är knappast butiken vi storhandlar i, men den är perfekt som oj-jag-glömde-sockret-butik.

Många gånger kan man också göra riktigt bra fynd där. Som igår t.ex. Hittade en stor och kraftig tre(!)stänglad Phalaenopsis orkidé för 79 kronor. Det kallar jag fynd!

Och sist, men absolut inte minst viktigt. 
TGIF! :)

Snigelpost

Publicerad 2012-01-25 16:51:55 i Kök,Kolla in vad som landade i lådan idag. Ett vackert inslaget paket innehållande min vinst i utlottningen hos Karin med I mina rum

Zinkstjärnan sitter redan uppe. Visst, kan man ta bort bort bandet, men det blir lite "bohemian chic" (eller nåt) så här. Läste att det är det nya Shabby Chic. Det gäller ju att hänga med i trendsvängarna....

Grytlapparna passar perfekt i köket. Återstår bara att få upp en krok att hänga dem på. Skriver "krok, grytlapp, kök" på to-do-listan så det blir gjort ;)

En snigelpostleverans väl värd att vänta på tycker jag... Tack Karin!

Grönt är skönt

Publicerad 2012-01-24 20:55:41 i Allt och inget,

Häromdagen var jag ute och "kollade ägorna". Minsann, här var det livat! Krokus, nepeta, kärleksört, pion och clematis har börjat vakna upp ur vintersömnen. Det gröna är på G! Glad blir man och tankarna på att snart få ner med nävarna i jorden gör att trädgårdshjärtat slår lite fortare. Jippie liksom!

Mindre glad blir man dagen efter när det snöar ute, men så har skånsk vinter sällan varit något att jubla över. Annat är det i Norrland, där jag är uppvuxen. Där är vintern på riktigt ;) Och med tanke på att termometern visade -8°C imorse är den norrländska vintern kanske på väg hit.

"Ryssvintern på ingång" läste jag på en löpsedel! Men nja, ryssvinter? Det är ändå ett tag innan vi når januari-medeltemperaturen i världens kallaste stad, ryska Yakutia. -40°C! DET är kallt...Sköna söndag

Publicerad 2012-01-22 20:44:09 i Allt och inget,

Garderobsdykning stod ju på schemat idag eftersom jag fortfarande behöver hitta en outfit till bröllopet vi ska på nästa helg. Men istället blir det som det brukar när jag har en "måste-aktivitet". Jag gör en massa annat jox istället:

T.ex.
- Lagar en kalasgod ugnsstekt karré med smålökar och vin. Fyra solar av fem!
- Tar in hyacinter som ännu inte slagit ut och gör ett blomsterarrangemang med dem och kastanjerna jag hittade på långpromendaden jag gjorde i förmiddags.
- Planterar bl.a. pärlhyacinter i krukan vid entrén. Grönt, spretigt och vårigt! 

Så var den sköna söndagen slut. Och inte hanns det med någon dykning idag inte...

Dubbelt jobbigt

Publicerad 2012-01-22 20:00:52 i Allt och inget,

Vi ska på bröllop nästa helg! En av sambons bröder, Tore, ska gifta sig med sin Carina ♥

Bröllop ställer ju ändå vissa krav på klädsel och här blir det jobbigt för den som knappt äger några "finkläder", ej mindre några "finskor". Det var ju några år sedan partyprinsesstiden då garderoben var fylld av dansvänliga outfits. 

En shoppingtur stod alltså på dagordningen igår. Jag var inne i så gott som varenda butik som säljer damkläder och hittade inte ett sk-t som passade/gillades. Deppigt!

Fast ett köp blev det faktiskt. Ett par SVARTA ballerinaskor från Clarks, som jag redan nu vet kommer bli favoriter till våren. Grymt sköna men inte riktigt lämpade för bröllop. Med andra ord, fortfarande ingen outfit till nästa helg! Får ta en djupdykning i garderoben och se om jag kan hitta någon gammal skatt där... *suckar*

PS. Dubbelt jobbigt blir det nu när jag ser att skorna kostar hälften så mycket i Storbritannien... :(

Horisontellt

Publicerad 2012-01-21 10:23:48 i Vardagsrum/matrum,

Du som läste mitt förra inlägg kanske kommer ihåg att jag skrev om glömska. Visst är det märkligt hur vissa, ofta helt oviktiga, saker etsar sig fast i hjärnan medan andra bara försvinner med ett "poff"?

För många år sedan var jag på hemtrevliga Restaurang Familjen i Göteborg. Där hade de ett lite annorlunda sätt att hänga upp tavlor på. Alla tavlor var upphängda utifrån en horisontell linje. Supersnyggt! Jag kan än i dag komma ihåg vad det var för motiv i en del av dem samt i vilken ordning de satt. Man kan lätt säga att den tavelväggen stämplades fast på näthinnan...

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort nåt liknande i vårt vardagsrum. Ska jag vara ärlig så började jag redan i somras, men du vet själv. Ting tar tid! Det var lite pill att få ramarna exakt i linje, men nu är jag iaf nöjd med placeringen. Vissa av motiven ska jag nog byta ut så det blir mer enhetligt.

De här motiven "hänger inte löst":

- Längst till vänster en fin bild på sambon i favoritläget. Horisontellt ;)
- Längst till höger en bild på mig och lillasyster i bikinis i jeanstyg. Det var snyggt på den tiden...
- Den breda kvadratiska ramen är en spegel. "Varierbart" motiv m.a.o. 
- Den största tavlan med gulliga texten "Med dig vill jag bli gammal och lite halvblind". Idén snodd från Internet.
- Registreringsskylten från den SAAB 93 vi hade när jag växte upp.

Ont i grenen...

Publicerad 2012-01-19 17:30:28 i Allt och inget,

Efter att pissmyran snodde min cykel häromdagen har jag fått låna sambons HÖGA HERRcykel. När jag sänkt sadeln typ en och en halv meter så kändes den riktigt bra. Förutom en sak! Om man normalt sett har en damcykel (vilket jag har) är det lätt, väldigt lätt, att glömma bort ramen när man t.ex. stannar för rött ljus. Och då gör det ont, väldigt ont... :(

Och trots mitt röjande i källaren så har jag inte koll på i vilken kartong kvittot till den stulna cykeln finns. Jag vet att jag lagt alla viktiga måste-spara-kvitton på ett jättebra ställe, i en jätteviktig låda. Men var den där viktiga lådan har placerats, det har jag också glömt!

Kanske hade jag ändå inte fått så mycket pengar från försäkringsbolaget eftersom cykeln hade några år på nacken, men ändå. Fiskpinneminne! *argggh*


Håller på att rensa bland mina bilder och hittade den här som är från min gamla trädgård. Där hade jag massor med självsådda vallmo. Det kommer jag minsann ihåg :)

Filmjölk lindrar

Publicerad 2012-01-17 21:03:34 i Allt och inget,

Semesterplanering! För många är det en stor del av själva semestern, men som den hemmakatt jag är tänker jag oftast att det blir som det blir. Och blir det inget så blir det bra ändå. Typ.

Sambon har t.ex. planer på en fotbollsresa. I mars ska han åka för att se sitt favoritlag Tottenham ("come on you Spurs" eller vad de säger...) spöa skiten ur Manchester United. 

År 2012 ser också ut att bli året då jag för en gångs skull planerar en semester mer än en månad innan själva resan. Jag har nämligen Googlat friskt på - "trädgårdsresa". Om det är hiss eller diss vet jag inte, men ett gäng trädgårdsnördar kan väl bli kul. Och verkar det bli för "insnöat" är det väl bara att stoppa näsan i nån blomma och lukta extra länge tänker jag.


Bilden är från en Thailandsresa som jag gjorde 2008 tillsammans med två kompisar (Pär och Per). Resan blev bestämd och bokad tre eller fyra dagar innan avresa och det gick bra ändå ;)
Jag tillhör de som är extremt noga med solskyddsfaktor, men en dag glömde jag smörja fötterna. Vet inte om det röda syns så bra, men jisses vad det brände! Och det var inte så lätt att hitta "räddande" filmjölk i Thailand.
 
Sist men inte minst vill jag också berätta att jag fått ännu en Liebster-award. Denna gång kommer den från från Anna-Karin med bloggen Fröken Grön. En härligt inspirerande blogg med mycket gröna inslag :)

Det värmer att bli uppskattad och man ska egentligen skicka awarden vidare men denna gång passar jag istället på att tacka alla bloggerskor (för de är bara tjejer/tanter/kvinnor av någon anledning) för all den inspiration ni GER och jag FÅR. TACK!

Röda mattan

Publicerad 2012-01-16 22:04:45 i Allt och inget,

Ja, inte är det röda mattan som ligger på källargolvet, men väl en av mammas hemvävda trasmattor. Det är en av mammas första mattor så den är riktigt gammal, men det spelar liksom ingen roll för visst är det nåt visst med hemvävt? Det känns hemtrevligt och mysigt tantigt så där ;) Och jag är ju tant så det passar ju perfekt!
Sen var det det här med lusten...
Boken "Om lusten att trädgårdera" som jag beställt kom idag. Glad och förväntansfull öppnade jag paketet. Ser då att det inte finns inte en enda bild i boken. Inte E-N enda! Det måste väl vara nåt fel? En trädgårdsbok utan bilder. Jag är fortfarande i chock! Jag som bara vill titta på bilder... Nu måste jag ju L-Ä-S-A också.*suckar högt*

Åsa! Att boken var utan bilder sa du minsann inget om ;)

Tuff-tuff-tåg

Publicerad 2012-01-15 17:51:51 i Allt och inget,

Jobbresor, utbildning och privata utflykter har gjort att jag spenderat drygt trettio(!) timmar på tåg denna veckan. Visserligen gillar jag att åka tåg men trettio timmar på en vecka känns - alldeles för många...

Efter allt skumpande i mer eller mindre bekväma tågkupéer var det härligt med en långpromenad i idag. Att det var grådisigt, nollgradigt och mulet gjorde inte så mycket, det var frisk luft iaf! 

Men så färgsprakande är det inte ute just nu va? Lyckades bara hitta några röda nypon och två tösabitar med röda jackor som lyste upp tillvaron...


Snart blir det att inta soffläge för att kolla när Sverige möter Makedonien i första EM-matchen i handboll. Då ska vi heja på sambons systerson Jonathan Stenbäcken. Heja-heja!

Tovan

Publicerad 2012-01-15 17:22:47 i Allt och inget,

Ojoj, jag verkar blivit en turgumma så här i början av 2012. Få se om turen räcker året ut.

Denna vecka har jag både fått en award och vunnit en utlottning hos Karin med fina bloggen I mina rum. Vinsten i utlottningen var två tovade stjärnor, i favoritfärgen rött, som jag tänker använda som grytlappar. Samt en söt snöflinga i zink. Mycket stolt och glad är jag, tralala...

Tack till Karin och Sussi!

Käraste ni

Publicerad 2012-01-12 21:11:32 i Allt och inget,


Fick en Liebster Blog award från Sussi med bloggen Gardenhouse. TACK snälla du!


Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter.

När man får utmärkelsen ska man göra följande:
- Tacka den som gett dig utmärkelsen och länka.
- Skriva ner de 5 bloggar man vill lämna awarden vidare till och låta dom veta det genom att lämna en kommentar hos dem.
- Och hoppas att de utvalda vill lämna utmärkelsen vidare :)


Jag följer många inspirerande och fantastiska bloggar och nu skickar jag awarden vidare till nedanstående fem. Har du inte besökt dessa bloggar tidigare tycker jag definitivt du ska ta en titt!

Annette med Mina gröna tankar
Åsa med Trädgården på höjden
Mia med Trädgårdstoken
Anna med Home made by Anna
Miss Storm med Miss Storm

Den gamle och havet

Publicerad 2012-01-11 19:51:10 i Allt och inget,

Ni som läsar bloggen kanske tycker jag ibland är vass/kritisk mot min sambo, men det är oftast befogat. Jag lovar! ;)

Men som tur är (för sambon) finns det de som är lite mer positivt inställda. Igår var det handbollslandskamp här i Kristianstad och i det svenska laget spelar sambons systerson Jonathan Stenbäcken. I det svenska landslaget för länge, länge sedan spelade sambon. Med anledning av matchen, som Sverige vann, skriver Flinck nedanstående på Aftonbladets handbollsblogg:


Imponerades av Stenbäcken i går.
Det gjorde Kristianstadpubliken också,
Men så är de också vana vid att vråla ”Stenbäcken” sedan morbror Joachim ”Kimmen” Stenbäckens glansdagar i IFK.

Fångade dem båda på bild efteråt:
bild.JPG
Text och bild från Aftonbladet

Ditt kryp

Publicerad 2012-01-11 18:50:39 i Allt och inget,

Aningen uppgivet är "inte nuuu igen" vad jag tänker var gång när kedjan hoppar av min cykel. Hoppar av gör den ungefär var fjärde gång jag använder cykeln och med tanke på att jag cyklar i princip var dag så är det ganska ofta.

Men kan lämna in cykeln för reparation men man kan också utveckla en grymt snabb teknik för att sätta tillbaka kedjan själv var gång den hoppar av. Så har jag gjort. Gör det nästan i farten och får knappt nån olja på händerna. Riktigt bra är jag! Övning ger färdighet liksom...

Men igår blev jag uppgiven och förbannad av en helt annan anledning. Nån idiot (ursäkta uttrycket) hade snott min cykel på stationen i Kristianstad. Kanske borde jag vara glad för att jag inte orkat lämna in cykeln på service och att idioten nu får en cykel med en kedja som hoppar av stup i kvarten. Hoppas du är nöjd med ditt fynd - din pissmyra...

Tack för den här tiden cykeln! :(

Lusten

Publicerad 2012-01-10 20:30:01 i Trädgård,

Trädgårdera! Häftigt ord va? 

Efter Åsas, Trädgården på höjden, inlägg om "Om lusten att trädgårdera" slog jag till och köpte boken om just trädgårderandet. Visst, ett gäng trädgårdsböcker huserar redan i bokhyllan, men då jag ser samtliga som mycket goda investeringar skadar det inte med ännu en ;)

Boken beställde jag från Bokus och nu ser jag fram emot inspirerande läsning om några dagar. Så där lagom till helgen kanske. 


Du som ogillar jord under naglarna, att rensa ogräs, att kallblodigt döda mördarsniglar eller att lukta på blommor går troligen inte "igång" på det nya ordet trädgårdera. Men kanske kan du hitta ett som passar dig bättre i Språkrådets nyordslista för 2011?

Foliehatt - har jag ganska ofta...
Attitydinkontinens - försöker träna upp min, men det är svårt...
Juholtare - har väl hänt...
Tjejsamla - ljusslingor, vattenkannor i zink, långa halsdukar...

Kisspaus

Publicerad 2012-01-08 20:10:01 i Källaren,

Så där ja! Nu kan de komma - våra övernattningsgäster.

Den del av källaren som ska vara gästrum är nu röjd, städad och sovbar. Äntligen! Visserligen har inte våra tidigare gäster tagit någon större skada av att få sova på en uppblåsbar madrass i vardagsrummet, men nu får de ett eget plan för sig själva. Nattkissare får dock pallra sig upp på bottenvåningen eftersom badrummet i källaren ännu inte är klart. Man måste ju ha några nya projekt att ta tag i... :)

Ibland (faktiskt ganska ofta) har jag lång startsträcka, men när jag väl kommer igång så kör jag på tills jag stupar. Har inte varit utanför huset på hela lör- och söndagen utan hållt mig under jorden och bara gått upp när jag behövde på toaletten eller käka. Det kan väl inte vara bra för hälsan? En hel helg helt utan frisk luft. Näe, hoppas på snar vår så jag kommer mig ut i friska luften igen!


PS

Tack sambon för att du var så snäll och förberedde lunch o middag för hela helgen innan du åkte på bror dins svensexa i Borås. Gulle! Det gjorde att jag inte längre är sur på dig för "komplimangen" du gav härmodagen:
- Jag har stora lungor och du har stor rumpa. Det är därför vi kompletterar varann så bra!

Som att skära i smör

Publicerad 2012-01-07 09:19:39 i Allt och inget,

Ett besök på IKEA brukar ofta föra med sig diverse "snickeriarbete". Du vet - det ska skruvas, insexnycklas, muttras (ofta även verbalt) och fästas innan man kan får se sitt nya fynd på plats. Så även igår. Kom hem från det stora varuhuset med bilen full av barnmöbler(!). Ja, faktiskt barnmöbler för höjden på systemet Stuva passar perfekt i vår källare.

Bästa hjälpen att montera ihop förvaringen hade jag av min julklapp till mig själv. Min nya borrskruvdragare från Hitachi. Har länge letat efter en som passar "som hand i handske". De flesta borrskruvdragare är tunga och anpassade till män, men denna är lätt och smal i greppet och det känns som att borra/skruva i smör! Jag är helt lyrisk och bara älskar den :)  

Har förresten spanat in en kap/gersåg på kampanjpris. Vill ha! Med den och borrskruvdragaren kommer det att gå som en dans att lägga trägolv i pergolan. För hur svårt kan det va liksom?!

Upp eller ner?

Publicerad 2012-01-05 21:09:17 i Källaren,

I bloggvärlden känns det ibland som att man förväntas berätta om sin, just det, SOLSIDA. Men idag, kära läsare, låter jag er följa med bakom kulisserna.

Så här totalt olikt ser det ut beroende på om man kikar uppåt eller neråt när man står i vår källartrapp.

Uppåt:
Stilrent, ordnat och snyggt - om jag får säga det själv. Och det får jag ju! :)

Vitmålad panel, tygtavla på väggen, lampa i taket (från Hommin) och trendiga (de var iaf trendiga förra året...) plåtbokstäver på väggen!


Neråt:
Rena kaoset! Tyckte jag hade koll här för ett halvår sedan, men det var ju inte riktigt sant. De sista månaderna har vi bara lagt grejor rätt ner på närmsta lediga plats - ni ser resultatet *suckar* 

Men eftersom energinivån är hyfsat hög så här i början av 2012 tänkte jag faktiskt göra ett röj under helgen. Kanske blir det till tonerna av den här gamla hitlåten.

Elake Emil

Publicerad 2012-01-04 10:42:12 i Allt och inget,

Vaknade tidigt, tidigt i morse av ett märkligt ljud utanför sovrumsfönstret. Det lät som om någon gick med hasande steg - fram och tillbaka - på vår singelbelagda uppfart. Men när jag kikade ut såg jag att det var soptunnorna som, med hjälp av stormen Emil, dansade runt.     

Han verkar elak, den där Emil! Far fram som ett jehu och städar inte upp efter sig. Fast jag klagar inte, att några soptunnor flyttar på sig är ju ingenting. Betydligt värre är det för dem som får taken bortblåsta och/eller blir utan el.  

Stormbyar eller ej, jag kom iaf upp tidigt på den första av mina fem lediga dagar. Skönt!

Författaren Klas Östergren sa i en intervju att han gillar när "tiden går långsamt". Det hoppas jag på dessa dagar! Att tiden ska gå riktigt, riktigt låååångsamt...

Solsidans årskrönika

Publicerad 2012-01-01 20:06:29 i Allt och inget,

Många bloggare summerar det gångna året genom att presentera en årskrönika med bild och text över vad som hänt/blivit gjort under året. För mig med halvtaskigt minne är det ju en kalasidé för kom-ihåget!    

Så varsågod. Här kommer här Solsidans årskrönika, i kvartalsformat. Krönikan är för dig kära läsare, men även för mig med fiskpinneminnet...KVARTAL ETT

Januari:
Andra månaden i huset och det fixades lite överallt. Den mörka nedgången till källaren blev ljus och fin med vit färg (i massor) och tyg från Åhlens.

Februari:
Vi dränerade och isolerade källaren. När vi ändå höll på installerade vi fjärrvärme, drog nya rör för inkommande vatten och kopplade in nya elledningar från gatan.

Mars:
Ett trädäck i etage om ca 40 kvm byggdes. Fint som snus blev det!

KVARTAL TVÅ

April: Nu börjar de komma upp - i massor! Vi rensar och drar maskrosor i flera dagar. Kändes som ett Sisyfos-projekt, men mot slutet av sommaren kändes det som om vi trots allt vann den kampen.

Maj: Nu började det roliga - att ta sig an rabatterna. Från början vet man ju inte vilka arter som trivs i den tunga lerjorden, men Clematisen (Nelly Moser) visade tidigt att den vill vara här.

Juni: Äntligen sommar, och också huset i sådant skick att vi kunde ta emot lite besök. Här är det ursöta Olivia som provar trädäcket och smaskar på kanelbulle.

KVARTAL TRE

Juli: "Ett getingbo är bra att ha på tomten, så vårt ska vara kvar". Här var sambon tydlig och bestämd. Men efter den soliga julidagen då sambon minst sagt hade lite otur med de "snälla" getingarna blev det annat ljud i skällan. Tio getingstick räckte som övertalning...

Augusti: Vår drygt tre(!) meter höga och ståtliga solroshäck gav oss härlig skugga på trädäcket, men i slutet av augusti började den krokna.

September: Placera inte TV-antennen på taket precis ovanför utgången till trädäcket. Du vet fåglar? De gillar att sitta på den och - ja, skita helt enkelt... Vi satte CD-skivor på antennen med förhoppning att skrämma fåglarna, men det hjälpte typ ingenting. Hmm.

KVARTAL FYRA

Oktober: Vilken bra lösning det blev på problemet hur vår framsida ska se ut. Stora stenar kompletterade med blommor. Kolla här så ser ni potentialen!

November: Vilken härligt varm höst det blev för oss "botaniker". Jag hann t.o.m. anlägga två nya rabatter. Till våren ersätts den avskalade gräsmattan av marktäckare - revsuga, murgröna, vintergröna?

December: Det blev jul till slut efter ett år i huset. Julstöket övervakades som ni ser av hushållets vackraste invånare. Ni ser henne bättre här.

Mönsterchock

Publicerad 2012-01-01 14:15:45 i Hall,

Jaha ja, så var det 2012. Hej vad det går... 
Vill passa på att önska dig en GOD FORTSÄTTNING på det nya året.


Gårdagen ägnades åt lite fix i hallen och det mesta är nu klart. När jag nu står i hallen ser jag ett rutigt golv, en blommig tapet och randiga sittkuddar... Kan det verkligen funka?!

Ja, vi tycker nog vår enkla hall make over blev riktigt, riktigt bra! Hallen känns nu glad, kul och faktiskt också harmonisk för ögat trots "mönsterchocken". Nu kommer jag (hemmakatten) bli ännu gladare över att komma hem. Hemma är alltid bäst! :)


Vägg: Hanna Werning, Klättervippa (Boråstapeter)
Golv: Linoleumplattor, Marmoleum Click i rött (Bleeckerstreet) och vitt/beige (Barbados)
Sittkuddar: Urgamla från Indiska
Spegel: Songe från IKEA
Hatthylla: Essem Design Nostalgi i aluminium (en till ska upp som skohylla)
Röd hängare: En gammal trotjänare från IKEA
Korg: En present, kommer troligen från Afroart

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela