Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Horisontellt

Publicerad 2012-01-21 10:23:48 i Vardagsrum/matrum,

Du som läste mitt förra inlägg kanske kommer ihåg att jag skrev om glömska. Visst är det märkligt hur vissa, ofta helt oviktiga, saker etsar sig fast i hjärnan medan andra bara försvinner med ett "poff"?

För många år sedan var jag på hemtrevliga Restaurang Familjen i Göteborg. Där hade de ett lite annorlunda sätt att hänga upp tavlor på. Alla tavlor var upphängda utifrån en horisontell linje. Supersnyggt! Jag kan än i dag komma ihåg vad det var för motiv i en del av dem samt i vilken ordning de satt. Man kan lätt säga att den tavelväggen stämplades fast på näthinnan...

Nu har jag äntligen fått tummen ur och gjort nåt liknande i vårt vardagsrum. Ska jag vara ärlig så började jag redan i somras, men du vet själv. Ting tar tid! Det var lite pill att få ramarna exakt i linje, men nu är jag iaf nöjd med placeringen. Vissa av motiven ska jag nog byta ut så det blir mer enhetligt.

De här motiven "hänger inte löst":

- Längst till vänster en fin bild på sambon i favoritläget. Horisontellt ;)
- Längst till höger en bild på mig och lillasyster i bikinis i jeanstyg. Det var snyggt på den tiden...
- Den breda kvadratiska ramen är en spegel. "Varierbart" motiv m.a.o. 
- Den största tavlan med gulliga texten "Med dig vill jag bli gammal och lite halvblind". Idén snodd från Internet.
- Registreringsskylten från den SAAB 93 vi hade när jag växte upp.

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-01-21 13:22:52

Snyggt! Jag gillar fotoväggar och här är det så att jag byter foto lite få och då men ändå ganska sällan. Ett foto från vårt bröllop, ett foto på ett hjärta och två foto från när barnen var små finns hela tiden kvar.Ha en fin lördag!

Postat av: Millan

Publicerad 2012-01-22 16:00:13

Supersnyggt!

Har du fäst ihop ramarna eller alla hänger var för sig?

Jag gillar med texter och har med några i ram.

Ha det gott!

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-01-22 19:04:17

Hur snyggt som helst, Tamara! Verkligen coolt med den horisontella linjen, - där har du nog lagt ner några timmars pysslande för att få till det så där bra. Gillar hur du har ställt upp dalahästar på en av ramarna.

Jag har också en massa ramar som ska upp på något liknande sätt nere i pysselrummet, men än så länge ligger de mest och samlar damm...

Må så gott!

/Anna-Karin

Postat av: Carina

Publicerad 2012-01-22 19:45:28

Urläckert och fräckt!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela