Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Grönt är skönt

Publicerad 2012-01-24 20:55:41 i Allt och inget,

Häromdagen var jag ute och "kollade ägorna". Minsann, här var det livat! Krokus, nepeta, kärleksört, pion och clematis har börjat vakna upp ur vintersömnen. Det gröna är på G! Glad blir man och tankarna på att snart få ner med nävarna i jorden gör att trädgårdshjärtat slår lite fortare. Jippie liksom!

Mindre glad blir man dagen efter när det snöar ute, men så har skånsk vinter sällan varit något att jubla över. Annat är det i Norrland, där jag är uppvuxen. Där är vintern på riktigt ;) Och med tanke på att termometern visade -8°C imorse är den norrländska vintern kanske på väg hit.

"Ryssvintern på ingång" läste jag på en löpsedel! Men nja, ryssvinter? Det är ändå ett tag innan vi når januari-medeltemperaturen i världens kallaste stad, ryska Yakutia. -40°C! DET är kallt...Kommentarer

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-01-24 23:28:33

Skämtar du?! Var våren redan på G i Skåne?! Det

är ju nu vintern verkar börja. Jag ska fortsättningsvis hålla tummarna för global uppvärmning så vi får zon 1 lite högre upp i landet...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela