Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

All you need is love

Publicerad 2012-01-29 20:03:08 i Trädgård,Normalt sett är jag usel när det kommer till att fröså inomhus. Eller rättare sagt, jag provade en gång i mina tidiga trädgårdsår men allt möglade bort. Tror inte heller jag var tillräckligt kärleksfull mot de små plantorna... Och sedan det försöket har jag bara skitit i det. På sin höjd slänger jag ut några fröpåsar för direktsådd. Det brukar funka bra! 

Men i år ska jag göra ett nytt försök så därför förkultiverades idag jätteverbena. Enligt Slottsträdgårdsmästaren (f.ö. en kalasblogg där man kan lära sig mycket) är det lite pyssel, men om inte förkultiveringen lyckas så brukar jätteverbenan ofta fröså sig själv. Med andra ord borde det vara dubbel chans att få några småplantor att växa sig så stora som förra sommarens långblommare :)


Tillräckligt med kärlek (om det nu kan vara så) var det på bröllopet vi var på i helgen ♥
Paret sa ett rungande JA till varandra och sekunden efter bröllopskyssen spelades "All you need is love". Trots den känslosamma stunden fick det mig att fnittra till och tänka på en av mina favoritfilmer Love Actually, där den låten hör till soundtracket.  

Har du inte sett filmen? Se den. Det är en riktig feel good movie.

Kommentarer

Postat av: Millan

Publicerad 2012-01-29 21:14:35

Love actually ligger på min 10 i topp lista av filmer jag alltid kan se och om den går på tv blir jag alltid sittandes framför den.

Jag sår frö ibland och om jag har tur överlever nåt.Ha det bäst!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-01-29 22:13:31

Jag är också skeptisk till försådd, helt och hållet beroende på negativt resultat vid tidigare försök. Kanske borde jag också ge mig på något litet i år; vi får se.Ha en fin start på veckan som kommer!

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2012-01-30 21:09:03

Den där örnspaningen gick längs Linnérundan från Naturum ut mot Isternäset. Kanske Oscar och jag går ner mot sjön här till helgen för att spana. Vi får se...I mina olika armeringsmattor har jag: alpklematis, vildvin, Huldine (klematis), honungsros och en Goldsternros. Alla trivs bra.Ha det fint!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela