Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Solsidans årskrönika

Publicerad 2012-01-01 20:06:29 i Allt och inget,

Många bloggare summerar det gångna året genom att presentera en årskrönika med bild och text över vad som hänt/blivit gjort under året. För mig med halvtaskigt minne är det ju en kalasidé för kom-ihåget!    

Så varsågod. Här kommer här Solsidans årskrönika, i kvartalsformat. Krönikan är för dig kära läsare, men även för mig med fiskpinneminnet...KVARTAL ETT

Januari:
Andra månaden i huset och det fixades lite överallt. Den mörka nedgången till källaren blev ljus och fin med vit färg (i massor) och tyg från Åhlens.

Februari:
Vi dränerade och isolerade källaren. När vi ändå höll på installerade vi fjärrvärme, drog nya rör för inkommande vatten och kopplade in nya elledningar från gatan.

Mars:
Ett trädäck i etage om ca 40 kvm byggdes. Fint som snus blev det!

KVARTAL TVÅ

April: Nu börjar de komma upp - i massor! Vi rensar och drar maskrosor i flera dagar. Kändes som ett Sisyfos-projekt, men mot slutet av sommaren kändes det som om vi trots allt vann den kampen.

Maj: Nu började det roliga - att ta sig an rabatterna. Från början vet man ju inte vilka arter som trivs i den tunga lerjorden, men Clematisen (Nelly Moser) visade tidigt att den vill vara här.

Juni: Äntligen sommar, och också huset i sådant skick att vi kunde ta emot lite besök. Här är det ursöta Olivia som provar trädäcket och smaskar på kanelbulle.

KVARTAL TRE

Juli: "Ett getingbo är bra att ha på tomten, så vårt ska vara kvar". Här var sambon tydlig och bestämd. Men efter den soliga julidagen då sambon minst sagt hade lite otur med de "snälla" getingarna blev det annat ljud i skällan. Tio getingstick räckte som övertalning...

Augusti: Vår drygt tre(!) meter höga och ståtliga solroshäck gav oss härlig skugga på trädäcket, men i slutet av augusti började den krokna.

September: Placera inte TV-antennen på taket precis ovanför utgången till trädäcket. Du vet fåglar? De gillar att sitta på den och - ja, skita helt enkelt... Vi satte CD-skivor på antennen med förhoppning att skrämma fåglarna, men det hjälpte typ ingenting. Hmm.

KVARTAL FYRA

Oktober: Vilken bra lösning det blev på problemet hur vår framsida ska se ut. Stora stenar kompletterade med blommor. Kolla här så ser ni potentialen!

November: Vilken härligt varm höst det blev för oss "botaniker". Jag hann t.o.m. anlägga två nya rabatter. Till våren ersätts den avskalade gräsmattan av marktäckare - revsuga, murgröna, vintergröna?

December: Det blev jul till slut efter ett år i huset. Julstöket övervakades som ni ser av hushållets vackraste invånare. Ni ser henne bättre här.

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-01-01 21:07:42

Vilken fin bildsamling av 2011 du gjort om dig och ditt år!

Kul att få se.

Önskar dig ett toppen år 2012 så klart.

Kramar Sussi

Postat av: Marina

Publicerad 2012-01-02 09:15:44

Det är kul med sammanfattande årskrönikor tycker jag. Kort och effektiv!Det där med skitande fåglar känner jag till. VI har en elluftledning (ja, så har vi det på landet!) som går tvärs över utekökets bord. Inte så kul. VI har parasollen uppe mesta tiden så den får ta skiten liksom.Kram!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-01-03 20:36:35

Kul att få se din sammanfattning. Tack för det!

Roligt (och bra jobbat) att hinna med så många stora projekt. Ser fram emot att få hänga med under 2012 och se vad ni hittar på.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela