Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Som att skära i smör

Publicerad 2012-01-07 09:19:39 i Allt och inget,

Ett besök på IKEA brukar ofta föra med sig diverse "snickeriarbete". Du vet - det ska skruvas, insexnycklas, muttras (ofta även verbalt) och fästas innan man kan får se sitt nya fynd på plats. Så även igår. Kom hem från det stora varuhuset med bilen full av barnmöbler(!). Ja, faktiskt barnmöbler för höjden på systemet Stuva passar perfekt i vår källare.

Bästa hjälpen att montera ihop förvaringen hade jag av min julklapp till mig själv. Min nya borrskruvdragare från Hitachi. Har länge letat efter en som passar "som hand i handske". De flesta borrskruvdragare är tunga och anpassade till män, men denna är lätt och smal i greppet och det känns som att borra/skruva i smör! Jag är helt lyrisk och bara älskar den :)  

Har förresten spanat in en kap/gersåg på kampanjpris. Vill ha! Med den och borrskruvdragaren kommer det att gå som en dans att lägga trägolv i pergolan. För hur svårt kan det va liksom?!

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-01-07 15:24:46

Heja heja, - en kvinna som reder sig själv! Kan bara hålla med om att skruvdragaren är århundradets uppfinning. Fast jag skulle nog också behöva hitta en som inte är så jädrans tung...

Ser fram emot bilder på dina ihopskruvade och uppsatta IKEA-investeringar. Vi kan behöva lite källarinspiration inför vårens kommande projekt.

Ha en fortsatt fin lördag!

/Anna-Karin

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-01-08 18:49:54

Äh, klart det är jättelätt! Bra verktyg räcker halva vägen. Och har du sedan rätt outfit (tänk rosa snickarbyxor) så fixar det resten! ;) Nej, men ärligt talat tror jag att man kan fixa det mesta bara man har mod och tid! Och bra verktyg förbättrar ju liksom förutsättningarna...Hoppas precis som Anna-Karin på lite källarinspiration från det färdiga resultatet.

Postat av: Gustaf Segerström

Publicerad 2012-01-09 00:06:57

Ha-ha, javisst, det är bara att köra på! :-)Vill också ha den skruvdragaren.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela