Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Lite otur när jag tänkte

Publicerad 2012-07-04 21:58:00 i Trädgård,

 
Oj, mycket bar jord blir det på vår framsida. Ja, du ser ju själv. Men så småningom - då ska här också(?) bli ordning. Ytan ska täckas av rödbladig revsuga (några plantor syns överst till höger på bilden) tillsammans med någon grön marktäckare, vilken har jag ännu inte bestämt. Ja, så var tankegångarna fram tills idag när jag kom på att jag inte alls ska ha revsuga. Jag ska ha vintergröna.
 
Tur 1: Att jag ändrade mig nu, innan ytan var täckt.
Tur 2: Att jag redan har massor med vintergröna, som jag fått av snälla Ulrika. Visserligen är de redan planterade på kullen bakom garaget, men de går ju att flytta... Kullen får bli en en äng med prästkragar och vallmo istället! Jajjamän. Det blir bra det!  
 
Bilden:
Stenarna som påminner om en s.k. domarring (forntida gravanläggning) ska bort. Istället ska tre små träd planteras på höger sida om stenplattorna.
Framför stenarna i bildens nederkant växer det murreva. Den verkar trivas och sprider sig bra så den får nog vara kvar här.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-07-04 22:49:35

Tur 3: Ulrika har mer vintergröna som ska bort, vill du ha?
Tur 4(?) Ulrika har dessutom en del rödbladig revsuga som växer mitt i gräsmattan. Den kan du också få. (inte gräsmattan, men revsugan)

Ha det bra!

Ulrika

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-07-05 11:13:46

Jag gillar både revsuga och vintergröna; båda växer och frodas på olika ställen här hemma. Det trevliga med vintergröna är att den blommar med små vackra blåa blommor. Revsugan är grann i sig, när den liksom bildar röda kuddar i rabatten. Kanske får du plats med båda?

Må så gott!
/Anna-Karin

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-07-06 06:18:36

Har du bestämt dig för klotrobinia som träd? Jag har letat just efter små träd själv och hittat några nya favoriter. Tyvärr är det ju lite problem med härdighet på en del för mig här i zon 4... Men du kan ju ha lite allt möjligt fint!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela