Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Brist på fantasi?

Publicerad 2012-03-06 21:42:44 i Trädgård,


Övre bilden: Så ser det ut just nu. Ofärdigt (som man säger i Norrland) och kalt.
Nedre bilden: Pergolan den sista sommaren i min förra trädgård.


Man skulle kunna säga att jag är fantasilös. Varför håller jag annars på att efterlikna pergola-lösningen jag hade i förra trädgården? Jo, av två anledningar.

Ett: Det är ett vinnande koncept! Att sitta i skuggan, gunga och filosofera om allt och ingenting. Det är själavård det ;)

Två: Jag flyttade ju innan växterna vuxit upp. Som du ser på bilden var det rätt kalt. Tak och väggar saknas liksom. Men den här gången "ger jag mig" inte förrän jag har väggar... Och tak... Och golv!

Det som är tänkt att göra jobbet den här gången är framförallt blåregnet (Wisteria) som jag planterade förra året. Vågar ännu inte ha en åsikt om det är en växt som trivs i vår lerjord. Den tog sig ganska snabbt men sedan ebbade det ut lite. Ni som kan ert blåregn vet ju att det kan fullständigt dominera sin omgivning. Ni andra kan ju titta här.

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-03-06 22:54:15

Blåregn är underbara. Har du varit på Växthuset i Krstd när deras blommar? En helt ljuvlig doft sprider sig under taket där de säljer klätterväxter. Som att stoppas näsan i en honungsburk. Man känner sig som Nalle Puh.

När jag bodde i England hade vi ett blåregn som växte runt ytterdörren och sedan dess är jag kär i den växten. Satte en här hos mig förra sommaren. Hoppas verkligen att den har överlevt vintern.Din pergola kommer att bli fantastisk när det är klar och "inklädd".Kram!

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-03-07 09:35:21

Tycker inte alls att du är fantasilös! Ibland måste man bara hålla kvar vid ett vinnande koncept. Det där kommer att bli super. Ser hönsen pickande runt dina fötter när du sitter där under regnet. ;)

Postat av: Christin

Publicerad 2012-03-07 11:23:59

Postat av: Christin

Publicerad 2012-03-07 11:26:41

Hej,Vilken härlig Blogg du har....

Gillar den skarpt !

Jag har precis börjat !;-)

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-03-07 14:29:20

Fin pergola! Kul att få se när den "lummar till" sig. Skulle gärna ha en pergola själv, men finns ingen plats för tillfället. Men när gungställning och studsmatta är borta. Då! :-)/Mia

Postat av: Marina

Publicerad 2012-03-07 19:13:04

Ett koncept värt att kopiera tycker jag. Verkligen tilltalande!Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-03-07 19:42:37

Varför ändra på ett vinnande koncept? Förstår att du vill återskapa den där härliga platsen.Vi planterade ett blåregn förra sommaren. Jag kan bara hålla tummarna för att det tar sig och blir så där härligt som på bilden du länkar till!Tips till helgen: På söndag är det antik- och samlarmässa på Sommarlust. Brukar i och för sig inte vara någon superbillig tillställning, men väldans trevligt ändå.Kram!

Anna-Karin

Postat av: Millan

Publicerad 2012-03-07 21:20:21

Vad fint, verkligen värt att göra igen blir nog fantastiskt med blåregn.

Ha det gott!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-03-07 21:50:54

Den kommer att bli fantastisk! Längtar att få se den vid lite oliks tidpunkter i sommar ;)

Lycka till,

Sussi

Postat av: Rose -Marie

Publicerad 2012-03-09 09:34:58

När fröerna grott måste du sätta planterna där det är svalt o ljust annars blir dom rangliga. Varma kramar till er från ett snörikt Luleå

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela