Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Jonas - Bäst i test

Publicerad 2012-03-11 19:06:48 i Trädgård,Omskolning stod på schemat i helgen. Pilligt men kul! Har läst att det finns något som heter planteringssked vilken är tänkt som ett hjälpmedel när man ska skola om de ömtåliga och små liven. Känns definitivt som överkurs för en novis för mig (och troligen för de flesta andra också)...

På bloggar har jag sett att många använder en tvåtandad gaffel istället. Det verkar funka bra, men om man inte har någon sådan får man ta nåt annat som hushållet erbjuder. Den gamla klassikern Jonas visade sig funka klockrent. Jonas är potatisskalaren som introduceradas redan 1953 och har vunnit bäst i test ett flertalet gånger. Inte så oväntat om du frågar mig. Det finns ingen bättre skalare! Nu får den en extra fjäder i hatten för sin duglighet vid omskolning.


Apropå hjärngympan i förra inlägget. Svar kommer imorgon... Så kom igen och gissa nu!

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-03-11 22:12:43

Ja varför krångla till det?

Vad långt du hunnit! Här har inte ett frö nått jorden än...

Ha en fin vecka,

kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela