Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nyfiken i en strut

Publicerad 2012-03-03 12:55:45 i Trädgård,

Syrenen. På väg mot horisontalläge eller?

Är syrenen på framsidan på väg att vika hädan? När jag hämtade tidningen i morse tyckte jag nämligen att den lutade mer än tidigare och när jag ruckade på den gav den med sig (eller vad man nu säger). Inte bra alls - antar jag. Vad gör man? Stöttar upp det och håller tummarna? Funderar på om det kan vara röta, men mitt otränade ögat kan inte se något som verkar konstigt. Hur ser man sånt? Tacksam för tips!

Lika gott åt den där fula syrenen kanske du tycker...

Men när vi köpte huset drog vi bl.a. nya vattenledningar, dränerade och isolerade källaren och i samband med det tog vi bort allt på framsidan. Förutom den lutande syrenen som jag ville behålla. Jag tycker den är operfekt charmig och har vacker blomning. Den är, i mina ögon, absolut inte ful.

På bilden ser du att den varit betydligt större och det är ingen överdrift att säga att den är mycket hårt beskuren. Typ "klippt rätt av". En granne berättade att den gamle mannen som bodde här tidigare helt frankt sågade av syrenen en dag. Nyfiken som han var skymde syrenen nämligen "utsikten" från sovrumsfönstret. Ja, vi är ju alla olika...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-03-03 14:58:37

Jag vet inte hur man ser röta på en syren men jag vet att de har en tendens att luta mer och mer. Tror nog att man kan stötta upp den om den nu är frisk.

En tröst, om den inte är frisk, är ju att det går lätt att fixa dit en ny syren. De är inte dyra, finns över allt och växer ganska fort.

Jag gillar er syren och ser absolut charmen i den så jag hoppas att den kan överleva.

VI har en hel del syren här och ju mer vi "kapar" på dem desto frodigare blir de.Hoppas du har möjlighet att njuta av denna fina lördag. Nu ska jag ut igen.Kram

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-03-03 15:48:15

Låter ju inte bra att man kan rucka på den. Det tyder ju på att något hänt med rötterna (jag vet, det var mer konstaterande än hjälp va?)När man såg din bild är det nästan som om du bodde på min gata...hjälp vad likt! Och storstensbumlingarna utåt gatan....ja, jag känner mig som hemma :))))))))

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-03-04 08:56:30

Hihi, en liten "Peeping Tom" som bodde i huset före er, alltså!

Kan bara hålla med dig om att det är en charmig liten syrén ni har. Testa att sätta en stötta undertill och se hur den blommar i sommar. Går det så går det!Ha en fin söndag!

/Anna-Karin

Postat av: anna

Publicerad 2012-03-05 00:50:36

Jag som du tycker att den är ganska fin den där syrenen, i alla fall är den ju annorlunda.Men det verkar inte helt bra att den är ruckbar.

Inte mycket till hjälp häriftån känner jag nu,oops!

kram anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela