Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nära ögat

Publicerad 2012-03-21 18:11:30 i Trädgård,Tidigt förra våren hittade jag plantor med prickiga blad i en av de då otaliga skrothögarna. I högen var mängder med ogräs, en jäkla massa bröte, sniglar och en och annan ödla (och ingen av dem var jag ;)). Och så det prickiga då...som jag vid det tillfället var helt övertygad om att det var ett ogräs.

Något gjorde ändå att jag ändå tryckte ner "ogräset" i en rabatt och det är jag glad för. Det prickiga är ju inget ogräs utan brokbladig lungört. Den verkar trivas riktigt bra för den har redan spridit sig till en hyfsat stor yta. Funderar därför starkt på att ha den som marktäckare på framsidan! 

Bilden ovan är från i helgen och som du ser blommar den redan, men när den blommat ut fortsätter bladen vara vackert prickiga hela sommaren. Har sett att det finns vitblommande lungört och det hade varit fint att blanda de båda.

Nära ögat alltså att det prickiga nu varit kompost men jag hann "hia" (hejda) mig. Man kan ju undra om det är fler "ogräs" som inte hade samma tur...Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2012-03-21 21:20:39

Vilken tur! De ser jättefina ut och blommar så här fint redan...

Postat av: Karin

Publicerad 2012-03-21 21:52:04

En sån sötnos! Tur att du fick infallet att spara dem. Det blir nog jättebra att blanda upp med vitblommande.Kram!

Postat av: Marina

Publicerad 2012-03-21 22:13:47

Blommar de redan hos dig? Det gör nog inte mina, inte senast jag kollade i alla fall. Har mina på norrsidan visserligen.Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-03-22 09:41:20

Vilken tur du lät den vara, så söt den är och blommar redan!

Ett riktigt fynd :)

Kommer säkert att bli såå fin på framsidan.

Fortsättning följer hoppas jag ;)

Kram Sussi

Postat av: Sahra

Publicerad 2012-03-22 19:56:27

Haha. Inte lätt att skilja mellan riktig växt och ogräs. Fast ogräs kan vara nog så vackert.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela