Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Where only in it...

Publicerad 2012-03-25 10:17:24 i Trädgård,



Det är drogerna dom vill åt! Katterna som rullar runt, smaskar i sig och kurrar vid någon av de många kantnepetorna (även kallad kattmynta) i trädgården får tiominuterstripper genom att inandas doften av den olja som finns i växten. Kanske inte så konstigt att en del av katterna vi har i trädgården verkar höga som höghus...

Läste också att om katten slickar i sig kattmynta fungerar växten som lugnande medel. Hur de kan vara ”uppåtjack” på utsidan och ”nedåtjack” på insidan låter ju märkligt. Fast praktiskt ändå tänker jag - om man är katt alltså - att hyfsat enkelt kunna välja vilken effekt man vill ha. Katten på bilden tuggade i sig kattmyntan, det såg jag. Lugn som en filbunke låg den sen där och mös i vårsolen. Sämre kan man ha det! 


Tänker också på Ebba Gröns gamla goding "We're only in it for the drugs". En riktig tonårsflashback! Kanske tvungen att kommentera den kommentaren! "Flashbacken" består inte av att jag minns några droger (rörande det är jag faktiskt oskuld) utan att jag i tonåren under en period var punkare. Höjdpunkten i den "karriären" var när Ebba Grön spelade i Byske. Och jag 17 år gammal fick komma in back stage. Som sagt - en tonårsflashback.

Kommentarer

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-03-25 10:58:22

Jag har då aldrig sett en katt som inte verkar gå på lugnande....



Gla' söndag från en annan Ebbalover!

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-03-27 18:58:23

Det finns fler som gillar Ebba Grön och som varit backstage och kramat Thåström! :-)



Ljuva ungdom...



/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela