Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vilken häck!?

Publicerad 2012-03-30 14:46:18 i Trädgård,Hur svårt kan det vara - att bestämma sig för vilken häck man ska ha? I trädgården alltså. Den egna häcken är ju vad den är. Vare sig man vill eller inte ;)

Avenbok. Eller inte...
Armeringsmatta med murgröna. Eller inte...
Buskar med överlappande blomningstid. Eller inte...

Först var jag stensäker. Tänkte att det skulle bli snyggast och "renast" med avenbokshäck som gräns mot grannen. Sen försvann stensäkerheten när jag började tänka på att vi inte behöver tänka på att det ska vara en smalväxande eftersom vi har gott om djup i trädgården. Och en häck. Tänker att det kräver mycket jobb jämfört med en vägg av murgröna? Eller friväxande buskar. Som du märker är det många tankar.

Tänk(!) om jag kunde komma till skott istället.


Bilder: E-planta, Tankar från Trädgårdsmästarn (härlig blogg för övrigt), Ting ute o inneHelsingborgs Dagblad

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-03-30 17:09:40

Jag ska ju också sätt häck i sommar, har heller inte bestämt mig för vilken...

Men det blir nog mot hösten så jag kan älta ett tag till! Men min måste kunna klippas för att bli hög och smal...runt det tänkta "ute köket"... Sedan får vi se hur långt vi drar den men troligen hela ladugårdssidan av trädgården.

Planering är ju halva arbetet sägs det ;)

Kram och en fin helg!

Sussi

Postat av: Marina

Publicerad 2012-03-30 20:35:56

Har ni plats röstar jag för blandat buskage men jag gillar verkligen armeringsmatta med murgröna också.Kram!

Postat av: Mina gröna tankar

Publicerad 2012-03-30 21:53:45

Vintergrönt. Säger jag. Helt klart! Din trädgård skulle vinna på att stänga ute vyn av grannen.Hälsar jag, och hoppar ner under täcket snabbt om någon nu tycker att jag tycker för mkt...;)

Postat av: Milo

Publicerad 2012-04-01 16:23:18

Inte Avenbok, den skräpar så. Här Viken är det standard och alla blad hamnar hos oss, förvisso blåser det ju en hel del. Tror mer på mugröna i mix av både gröna och melerade-vit/gröna.

/milo

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela