Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Träd eller inte?

Publicerad 2012-05-30 21:59:30 i Trädgård,Behöver tips på hur jag ska göra med vår framsida!

1: Nästa år kommer hela huset få liggande panel målad i den ljusgrön/beige som du ser på ena sidan av utbyggnaden. 

2: Mellan källarfönstrena kommer jag, efter fasadbytet, sätta en klätterros som får klättra på fasaden. 

3: Gräsmattan är borthyvlad och just nu ser det dystert ut men sakta, sakta börjar ytan täckas av marktäckare. Framförallt revsuga, men också några klematis "Arabella" (f.ö. superfin som marktäckare). 

4. Två rabatter är hyfsat klara. I rabatterna finns en syren, nävor, rosa "The Fairy", storblommig lila klematis, lammöron och lite annat.

Mina tankar har varit att göra en åttformad rabatt enligt markeringen på översta bilden. I den ville jag ha lavendel/perovskia/salvia och någon rosa ros, men nu känns det som att det blir för mycket. För plottrigt liksom!

Kom på att det kan bli snyggt att plantera tre klotformade små träd istället. Klotrobinia eller uppstammad syren tänker jag. M.a.o. skulle det bli två rabatter, en klätterros mot väggen, marktäckare och tre träd.

Det finns ju såklart tusen sätt att skoja till framsidan på. Vad tycker du hade varit snyggt?


PS. Är inte det sprillans nya tegeltaket snyggt? :)

Kommentarer

Postat av: Helena i Ludvika

Publicerad 2012-05-31 10:54:36

Jag tycker absolut att du ska plantera träd, ger lite skydd mot insyn och "höjd" till trädgården..Ha det bra och hälsa sambon från oss i Ludvika...

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-06-01 11:16:54

Oj, vilka stora planer! Det kommer att bli jättesnyggt!

Jag tycker att du ska plantera träd.

Men först tycker jag att du ska plantera vintergröna, (nå´n annanstans). Jag har grävt upp en del idag. Hör av mig om var och när du kan hämta dem. Har vi tur finns de i stan redan i kväll, annars blir det nästa vecka.

Ha en bra helg!

//Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2012-06-01 16:53:23

Snyggt tak!Jag tror på träd. Spännande med sådana planer och de tär ju inga småprojekt precis.

En trädgård utan träd blir lätt en tomt istället så träd, absolut.Kram o trevlig helg!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-06-01 18:04:46

Jag hejar också på träd! Gärna sådana där små och lite formklippta som du visar på bilden. Perennrabatter och rosor får ju plats ändå!Taket var väldans snyggt; måste kännas skönt att ha fått ett sådant jätteprojekt avklarat.Grattis till vinsten hos "Anna Vattenkanna", förresten! Du kommer ha den snyggaste vattenkannan i kvarteret i sommar!Trevlig helg!

/Anna-Karin

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2012-06-01 19:37:01

Du har vunnit en vattenkanna i min utlottning! Mejla din adress till annavattenkannastradgard(a)gmail.com, byt ut (a) mot @Kram Anna Vattenkanna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela