Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Droppen Dripp och Droppen Drapp ♪♫♪

Publicerad 2012-11-14 21:40:00 i Källaren,

 
Droppande från rör/kranar stör mig. Speciellt droppande från rör som sitter på tingestar vars namn jag inte lyckas lägga på minnet, för det gör att jag känner mig småkorkad när jag ringer rörmokaren:
"Du vet den där blå/vita lådan som står under den där vita stora grejen på väggen som har med fjärrvärmen att göra. Eller jag tror det har med fjärrvärmen att göra. I alla fall. Jo, du vet. Det läcker från ett rör där...".
 
Ok. Överdriver lite, jag är faktiskt inte helt "bakom", men nu har jag ändå slutat ringa. Istället får rörmokaren ett mejl med ett foto och en pil som visar var felet är. Funkar finfint!
 
Men det som stör mig än mer än droppande rör är att när rörmokaren väl kommer hit tar det ca 27 sek att åtgärda felet! Av dessa 27 sek går 22 sek åt att gå ner och upp för källartrappan. Jojo, dyra sekunder blir det. Störigt!  
 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-11-14 21:58:52

Kan bara inte låta bli att småfnissa. Det är ju så typiskt! Man känner sig korkad och det tar typ ingen tid alls att åtgärda vad det nu än kan vara för fel. Ibland tar det kanske lite mer än sekunder men även om vi bara pratar om ca 15 minuter blir man ruinerad. Den timlönen vill jag ha!
Jag pratade med en "nisse" om vår pelletsmotor. Han har en förmåga att höra av sig när bara jag är hemma. Hm...Den där knappen ovanför den där runda saken...så låter jag nog.

Hoppas det blir bra nu med läckaget.

Kram

Postat av: Karin

Publicerad 2012-11-14 22:47:24

Just rörmokare har jag inget problem med, eftersom brorsan är det. Han vet ju att jag inte kan något om sånt. (Och jag känner ju till hans svagheter.) ;)

Störigt är det hursom helst med saker som inte funkar som de ska.

Kram!

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-11-15 18:01:03

Det stod något på den stora skärmen.. Hmmm ja jo, de där samtalen försöker jag delegera bort, inte lätt nu när jag går hemma dock.. Hoppas det slutar droppa!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-11-22 21:43:16

Skönt att ha det åtgärdat iaf!

Jag är glad fru till en rörmokare. Det anser jag betyder att jag inte behöver åtgärda någonting som har med VVS att göra. Alltså inte göra rent toaletter eller badrum eller så heller. Men av någon anledning håller inte min rörmokare med mig om det..!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela